Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sant Jordi
Foto: ShutterstockSant Jordi

Els comerços no podran obrir el diumenge de Sant Jordi

La Generalitat no ha aprovat la petició de Barcelona Oberta i només es permet obrir a les tendes de més de 300 m²

Escrit per
Maria Llinares
Publicitat

Veure els carrers plens de flors, parades i llibres és un dels moments de l'any que més esperem tots els catalans. El dia de Sant Jordi, si fa bon temps, sempre és motiu per sortir i omplir la ciutat de cultura i roses. Aquest any, per acabar la setmana de la millor manera el dia 23 cau en diumenge, però no és una bona notícia per tothom, ja que els comerços no podran obrir per la diada. 

La regidora Montserrat Ballarín ha explicat que la Generalitat, qui ho ha d'autoritzar, no ha aprovat la petició de Barcelona Oberta d'afegir el dia de Sant Jordi als 10 diumenges festius que poden obrir els comerços, segons la normativa del Govern. A principis d'any, l'Administració tria 8 dies i l'Ajuntament dos, i cap d'ells va incloure el diumenge 23. Només la Generalitat pot autoritzar de forma excepcional un canvi, que en aquest cas, han rebutjat. 

Aquesta negativa significa que per Sant Jordi, només podran obrir aquells comerços de més de 300 m², com qualsevol altre diumenge de l'any, a més de les parades de llibres i roses, ja habituals per la diada. 

NO T'HO PERDIS: Guia de Sant Jordi 2023 a Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat