Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Repunt de contagis a Barcelona
FOTO: ShutterstockRepunt de contagis a Barcelona

Els contagis es tripliquen a Barcelona i "la situació preocupa" a l'Ajuntament

Ada Colau compareix per anunciar mesures i exigir més ratrejadors a la Generalitat

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la regidora de Salut, Envelliment i Cures, Gemma Tarafa han comparegut davant dels mitjans per tal d'actualitzar les últimes xifres de contagis a Barcelona i la informació sobre la situació epidemiològica que viu la ciutat. Colau d'entrada ha informat que ara mateix existeixen "24 petits brots" i que es tracta d'un "augment notable" de casos positius però encara que "no és una situació alarmant" malgrat que els casos s'han triplicat una setmana. No hi ha de moment sobre la taula la idea de confinar de nou Barcelona.

L'alcaldessa també ha aclarit que malgrat que les xifres siguin ascendents, la capital està molt lluny d'equiparar-se a la situació que viu Lleida i ha remarcat que tots els casos "estan controlats". La majoria d'ells afecten "joves i gent de mitjana edat" i els contagis s'han efectuat en reunions familiars i d'amics. De fet, la regidora de salut, Gemma Tarafa, ha detallat que els barris més afectats per aquests petits brots són Sants i l'Eixample.

Solució: més rastrejadors de la Generalitat

Ada Colau ha interpel·lat directament a la Generalitat per demanar-li un reforç del dispositiu de rastreig de nous casos. Colau considera que els 120 rastrejadors que treballen ara mateix en aquesta tasca "no són suficients" davant l’augment generalitzat de casos al territori. L'alcaldessa també ha recordat que "l'anticipació és clau" i per això reactiven accions en l'àmbit municipal per atendre afectats. Entre aquestes mesures hi ha la reactivació de l'Hotel Salut per tal que "tothom pugui fer un confinament segur en cas que no ho pugui fer al seu domicili, i el servei de transport d'alimentas a domicili.

L'alcaldessa també ha aprofitat per solidaritzar-se amb els municipis afectats de la zona del Segrià i ha recordat "la responsabilitat individual i col·lectiva". Preguntada per mesures més estrictes a curt termini, Colau ha respost que de moment prefereix "no fer hipòtesis", ja que "no cal precipitar-se, tot i que en les pròximes hores s'estudiaran tots els escenaris". A més, a les residències de gent gran municipals serà obligatori que les persones que hi vagin a visitar els seus familiars ho facin equipades amb EPI’s complets.

NO T'HO PERDIS: On comprar mascaretes de tela amb dissenys originals

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat