Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els empresaris barcelonins lluitaran per l'EuroPride 2022

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Els empresaris de la ciutat que tenen entre mans negocis i esdeveniments en què el seu públic és la comunitat gai o lèsbica han posat sobre la taula una sèrie de mesures perquè la ciutat capitanegi la llista de ciutats 'gai-friendly business'. Està clar que Madrid l'any passat va guanyar posicions rebent la World Pride 2017, la celebració de l'orgull LGTBI més important del planeta amb una capacitat de convocatòria com cap altra. Aquesta festa per la visibilitat i la diversitat va situar Madrid al mapa de les ciutats més obertes a la comunitat gai com són Tel Aviv, Amsterdam o Londres.

Però, Barcelona segueix sent tendència i parada obligatòria pel turisme lgtbi? Segons els empresaris barcelonins que gestionen hotels o festes amb un públic majoritàriament gai creuen que no és suficient i que cal que la ciutat torni a ser capital LGTBI. El Circuit, que atreu més de 70.000 persones cada mes d'agost, la multitud d'hotels gai-friendly, infinitat de festes diürnes i nocturnes durant l'any o tenir una de les celebracions de l'Orgull més multitudinàries d'Europa no són suficients per a uns empresaris hotelers que encara en volen més. 

EuroPride

EuroPride

Ficar-se les piles i posicionar-se de nou en el mapa és l'objectiu d'aquests empresaris que és troben unificats dins l'Associació Catalana d'Empreses per a gais i lesbianes. El seu president, Juan Julià, explicava al diari El País que la candidatura de l'EuroPride 2022, juntament amb la creació d'un 'cluster' empresarial o, que l'anomenat Gaixample torni a ser un referent per la comunitat, són propostes claus per aconseguir-ho. Segons les dades que ells tenen, una festa com l'EuroPride suposaria un retorn econòmic a la ciutat de més de 70 milions, a la vegada que posicionaria la ciutat en un molt bon lloc per acollir la WorldPride del 2027.

S'aconsegueixi o no, la pregunta és: atreure més turisme gai i lèsbic ens farà una ciutat sense lgtbfòbia? Només el temps, i no els diners, ens donaran la resposta.

Últimes notícies

    Publicitat