Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els grafitis de Poblenou cobren vida gràcies a la realitat augmentada

Art urbà molt animal i viu

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Que el Poblenou és territori d'art urbà, laboratoris de creació i 'startups' no és cap novetat. En els últims 20 anys ha viscut una revitalització a través d'empreses innovadores, naus reconvertides i espais de formació que l'han fet el punt neuràlgic de la creativitat barcelonina i catalana. Un exemple d'iniciativa que fusiona tots aquests valors del barri és 'PobleZoo', una experiència inèdita a la ciutat que permet gaudir de l'art urbà d'una forma completament nova, a través de la realitat augmentada.

Art urbà que cobra vida

L'impulsor d'aquesta experiència en 3D és l'artista Tim Marsh, i si freqüentes el Poblenou segur que hauràs vist alguna vegada les seves obres. "El que proposo es revisar murals que ja existeixen però fent que aquests agafin vida gràcies a una tecnologia de realitat augmentada", diu l'artista. A través d'una aplicació que cal descarregar i té un cost de 5 euros, pots fer que cobrin vida tots els animals pintats en diferents parets i portes del barri. L'app també et guia a través d'un mapa pels diferents punts on pots viure l'experiència.

El funcionament és ben senzill: tries dins l'app el mural que estàs mirant, actives la càmera del teu dispositiu, enfoques l'obra i la realitat augmentada se't projecta en la pantalla.

Murals d'en Tim Marsh al Poblenou
Murals d'en Tim Marsh al PoblenouFOTO: Tim Marsh

Una alternativa artística als zoos?

El projecte de 'PobleZoo' qüestiona i reflexiona sobre el futur dels animals engabiats a la ciutat i reivindica la tecnologia com una manera d'apropar les bestioles a les a grans urbs."L'aplicació permet conèixer els animals d'una forma completament nova, respectant el medi i sense que rebin cap maltractament", explica Marsh. A més reivindica el poder turístic i atractiu dels murals d'art urbà en una ciutat com Barcelona. 

NO T'HO PERDIS: Banksy emociona amb una obra a dins d'un hospital

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat