Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els llibreters trien 'Permagel' com la millor novel·la de l'any

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Estava cantat, sobretot per com els llibreters del país han acollit aquest llibre: 'Permagel' (Club Editor), d'Eva Baltasar, s'ha emportat el premi Llibreter 2018 en la categoria de literatura catalana. Una novel·la del qual el jurat del guardó que atorga el Gremi de Llibreters de Catalunya en destaca que és "una obra valenta, desinhibida i arriscada". I afegeix: "Pel llenguatge emprat, amb una clara influència poètica que va fa servir imatges i comparacions impossibles que superen la realitat. Per la forma de narrar l'evolució de la protagonista que, al contrari del que indica el títol de la novel·la, aconsegueix esquerdar i fondre el que empresona".

Aquest migdia, a les cotxeres del Palau Robert, Baltasar ha dit estar molt sorpresa pel premi dels llibreters, el de més impacte i de prestigi a obra editada del país, sobretot perquè han fet esment en "el treball en el llenguatge" de 'Permagel'.

En la categoria d'altres literatures, ha guanyat un altre volum molt ben rebut, el de l'angoleny José Eduardo Agualusa 'Teoria general de l'oblit' (Periscopi), una novel·la "coral" que "retrata l'absurditat de l'existència humana i el poder de l'atzar en les nostres vides, amb un tema de fons que ens sacseja íntimament: la por a l'altre", ha dit el jurat. Aquesta obra ja era al rànquing de millors llibres de Sant Jordi 2018 de Time Out.

'Teoria general de l'oblit', de José Eduardo Agualusa

Respecte a la categoria d'àlbum il·lustrat, el premi ha estat per 'Frank' (Dib-buks), de Ximo Abadía. "Un àlbum contundent que apropa a un públic ampli un passat pendent per resoldre", el de la dictadura franquista. Abadía ha afirmat que havia fet aquest llibre per intentar respondre la pregunta: "Per què ens han negat 40 anys de la nostra història?".

El premi Llibreter 2018 en la categoria de literatura infantil i juvenil de literatura catalana ha estat per 'No llegiré aquest llibre' (La Galera), de Jaume Copons i Òscar Julve. En la categoria de literatura infantil i juvenil d'altres llengües ha guanyat 'La mona de l'assassí' (Viena), de Jakob Wegelius.

Últimes notícies

    Publicitat