Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els llocs preferits per Alizzz de Castelldefels

Ens aventurem a sortir de Barcelona: el músic ens ha fet un ‘tour’ per la ciutat on portarà tres Grammys a l’any!

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

Qui és l'Alizzz?

Músic. Està darrere dels grans èxits de C. Tangana amb qui ha guanyat tres Grammy llatins. A més, ha debutat en solitari amb Tiene que haber algo más (2021).   

La ruta per Castefa

L’Alizzz posa un peu a Castefa i pot trobar-se a: una de les seves tietes passejant gossos, algun cosí o la seva mare a la plaça de l’església –“li agrada molt!”– i/o algun dels seus amics del seu grup de Whatsapp La penya de Castefa. Si passeu alguna tarda per Castelldefels, doncs, hi ha altes probabilitats que feu contacte visual, us creueu o camineu darrere d’alguna de les tietes, tiets, amics i cosins de l’Alizzz. 

Per com ho diu, sembla que, quan va pel carrer, va saludant ara a un i ara a l’altra, “adéu!” per aquí, “ens veiem!” per allà, com si la ciutat fos una extensió de casa seva i mitja població la seva família. De sang... o no: ens explica que el seu amic Toni i la seva dona tenen el centre de fisioteràpia Core FISyOS, i en parla com si fos un germà.  I quan li diem al noi de la cafeteria que l’Alizzz ens ha recomanat el seu local, somriu i diu: “que maco que és, en Cristian!”. Ara seiem en un bar del centre, terrassa interior i un cafè amb llet, si us plau. S’hi posa sucre i diu: “Castelldefels té un imant per la meva família, i jo he caigut al parany”.

“La calma de Castefa m’ha permès plasmar les meves vivències a la música”

Un pou 

Ell és la tercera generació: els seus avis van arribar de diverses parts d’Espanya i es van instal·lar al barri de Vista Alegre. El seu avi es va fer una casa a una zona que abans es deia el pozo de los Quirante. L’Alizzz en realitat es diu Cristian Quirante, “però ningú relaciona aquest lloc amb el meu cognom!” Sigui com sigui, afirmem la cursileria: en Cristian té un arrelament amb Castefa tan fondo com un pou.

L’himne del ‘Baixllu’

Després de viure a Barcelona uns anys, s’ha comprat una casa a Castefa. “Sempre he tingut una vida frenètica, i Castefa em dona pau i energia. Aquí és on he tingut la calma per plasmar les meves vivències a la música”. Si una cosa transmet el seu nou hit Que pasa nen, és el seu orgull de ser del Baix Llobregat.  Es coneix tots els racons de Castefa, però sobretot la seva gent. Segur que és per això que se l’estima. Per crear el que ja es diu que és l’himne del Baixllu, suposo que l’únic requisit era aquest.

Barberia Gentleman (Pompeu Fabra, 25)

“Fa quatre anys que hi vinc i els he vist créixer. Són argelins i marroquins, començaven de zero en un local humil i ara és molt cool. Són molt simpàtics i no cal demanar hora".

Barberia
Foto: Eugènia Güell

Carnisseria Anaïs (Doctor Trueta, 8)

Aquest local és un membre més de la família: primer hi va haver el supermercat dels seus avis. I després, la carnisseria de la tieta i la mare, que ara porta la seva cosina. A més, ell va viure-hi a sobre molts anys!

Carniceria
Foto: Eugènia Güell

Taller Marquifren (Ronda de Can Rabadà, 23)

El seu pare hi ha arreglat frens de camions durant més de vint anys i l’Alizzz hi ha produït tot el primer disc de C. Tangana. Com que ara el seu pare es jubila, l’Alizzz li ha fet un homenatge i Marquifren surt al videoclip de Que pasa nen!

Marquifren
Foto: Eugènia Güell

CUP Coffee Union Place (Avinguda de la Constitució, 134)

Davant de l’estació, en aquest lloc que ha obert fa poc fan cafè d’especialitat per emportar i un cheesecake boníssim. “Això a Castelldefels és molt nou!”, diu en Víctor, el propietari. El seu germà jugava amb l’Alizzz a la UE Castelldefels.

Bar
Foto: Eugènia Güell

 La Casa de la Iaia (Isaac Peral, 14)

En aquesta ludoteca hi passa de tot: hi fan aniversaris, tenen una gran zona de jocs per a nens... “La meva amiga Míriam porta molts anys dedicant-s’hi, i tothom en dona molt bon feedback. Si no sabeu on portar a la vostra canalla... aquí estaran de conya”.

La casa de la iaia
Foto: Eugènia Güell

NO T'HO PERDIS: La Mercè 2022: Guia Completa

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat