Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els Meyerowitz i les tipiquíssimes llistes de cada any

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Una tradició que no podem/volem perdre

La història es repeteix més que a 'Feliz día de tu muerte' o que a la pel·lícula que homenatja explícitament, 'Atrapado en el tiempo': entre finals de desembre i principis de gener, les llistes sobre el millor de l'any que deixem enrere es multipliquen i tothom vol dir la seva. Els 'haters', per descomptat, es posen les botes: sí, també odien les llistes dels altres. No entenen tampoc que, darrere d'aquests rànquings, s'hi amaga la professionalitat i la il·lusió de qui els fa. Un cop més, que bombin els 'haters' i els 'trolls' totes les espècies que es dediquen a la destrucció. Mai a la construcció. En el terreny que ens ocupa, l'encara anomenat setè art, no s'havia acabat pas l'any (ni s'havia estrenat ni 'Wonder wheel' o 'The disaster artist'), i les famoses llistes de crítics i observadors de cinema ja corrien per Facebook, Instagram, Twitter i mitjans més convencionals i vintage (els diaris i les revistes). Aquest any, però, han aparegut un parell d'anomalies. O de diferències. O deixem-ho en curiositats, evidències que això està canviant.

'Twin Peaks', sí o no?

La primera, i més destacable, és la gent que s'ha dedicat a votar la tercera temporada de la sèrie 'Twin Peaks'. Perdó? Amics i amigues, quina part de la paraula 'pel·lícula', tan concreta, no hem entès? Per molt que David Lynch hagi fet una obra d'art. Per molt que el retorn de l'agent Dale Cooper hagi estat mític. Nois i noies, que no hi ha llistes de les millors sèries? Doncs cap allà sense més dilació!

La tele també té quelcom a dir

La segona anomalia, que ja s'arrossega de l'anterior any, és l'aparició de pelis produïdes i, després, estrenades per les cadenes televisives. En resum, el típic cas Netflix. Tres de les seves produccions, que són 'Fe de etarras' (que, al cap d'unes setmanes d'estar penjada legalment, va tenir una estrena reduïda a les sales), el documental 'Jim & Andy' i la comèdia 'The Meyerowitz stories (new and selected)' s'han colat en alguns llistats com si, 20 anys enrera, s'haguessin exhibit al Novedades, que és aquest ex temple de les meravelles que ara és un descampat ronyós que fa plorar quan hi passes pel davant, però que aviat serà l'ampliació d'uns coneguts magatzems de roba.

La temptació de transgredir les regles

Al final, com en tot a la vida, que cadascú faci el que vulgui (malgrat que segueixo opinant que votar el tercer 'Twin Peaks' com si fos una peli... de 18 capítols és de molt poca feina), i, sobretot, pengeu, pengeu les vostres llistes, que em recorden que encara hi ha films del 2017 que no he vist. Així em poso les piles i remato la meva. Per cert, poso 'The Meyerowitz stories (new and selected)' en el meu top 10, o què?

Últimes notícies

    Publicitat