Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Supermercat
FOTO: Shutterstock

Els nous horaris dels supermercats a Catalunya modificats pel coronavirus

Escrit per
Carla Romera
Publicitat

Les imatges que hem anat veient l'últim mes de grans congregacions de persones en els supermercats han arribat a la seva fi. No només per ser possibles focus de contagi per a la població si no per la seguretat dels propis treballadors de les cadenes. Per establir les mesures de seguretat necessàries i protegir els seus treballadors i la població, els supermercats han començat a prendre mesures per no tornar a repetir les imatges de compres massives.

Supermercat

FOTO: Keisy Supermercats

La gran majoria ofereix, a la porta d'entrada, guants amb els quals és 'obligatori' entrar per comprar sense tocar els envasos i, a més, indiquen que el millor és pagar amb targeta perquè els treballadors no hagin d'agafar els bitllets que ha tocat una altra persona. A aquestes iniciatives s'hi suma, des de fa alguns dies, el canvi d'horari. Us deixem els horaris i nous sistemes de repartiment d'alguns dels supermercats de Barcelona i Catalunya:

- Mercadona és un dels grans supermercats de tot el país. Manté el seu horari d'obertura habitual, a les 9 h, però tancarà dues hores abans, a les 19 h. En algunes comunitats i centres podria reduir-se més. A més, suspèn el seu sistema de repartiment excepte a València i Barcelona.

- Carrefour dóna prioritat al seu sistema de compra online i comandes telefòniques. Les persones majors de 65 anys tindran preferència a la botiga de 9  a 10 h i també en les seves compres en línia. Obrirà de 9 a 21 h.

- Lidl, un altre dels grans supermercats, fixen el seu horari de 9 a 20 h. Demana als seus clients que segueixin les seves normes de compra, especificades a la seva pàgina web.

- El Corte Inglés ha tancat totes les seves botigues, excepte els supermercats. Manté també els seus serveis d'enviament a domicili i de comandes en línia. Amb aquest últim servei podràs escollir el dia i hora en què vols recollir la teva compra. Habiliten el pàrquing, amb les mesures de seguretat adequades, per recollir les teves comandes. L'horari d'obertura de les botigues serà de 10 a 20 h

- L'Aldi escurça el seu horari habitual i obrirà de 9 a 19 h. Les seves botigues que obrin el diumenge a Catalunya redueixen el seu horari de 9 a 14 h i demanen als seus clients que respectin les regles establertes per comprar en els seus establiments.

- Caprabo és el gegant de les cadenes de supermercats a Catalunya. L'empresa ha establert horaris de 9 a 20 h, però amb alguns canvis en el servei. Per començar, de 9 a 10 h tindran preferència en les seves compres les persones de més de 65 anys, les embarassades i les persones amb mobilitat reduïda. A partir de les 10 h, la tindrà el personal sanitari. A més, Caprabocasa, la seva plataforma per fer la compra online, estarà en funcionament les 24 hores del dia.

- Condis ha adoptat mesures semblants. Els nous horaris seran de 10h a 19h a les botigues d'horari continuat i les d'horari partit obriran de 10 a 14 h i de 17 a 19 h. Com al Caprabo, obriran a les 9 h per atendre exclusivament a persones majors de 65 anys fins a les 10 h.

- Consum, d'altra banda, ha adoptat mesures una mica més restrictives. Estableix un límit de compra de 6 unitats per referència, persona i dia perquè no es produeixin compres exagerades. Implanten un nou horari de 10 a 20 h.

- Alcampo tindrà dos horaris diferents a les seves botigues. Els hipermercats estaran oberts fins a les 21 h excepte els diumenges, que tancaran a les 20 h. Els supermercats, d'altra banda, tancaran a les 20.30 h i han condicionat la seva web per donar millor servei als usuaris online.

- Keisy és una petita cadena que s'ha anat estenent els últims anys. Obrirà a les 9 h per atendre exclusivament a persones majors de 65 i l'horari per al públic general serà de 10 a 20 h. Finalment, el seu servei de enviament queda anul·lat.

- Sorli ha pres mesures semblants però el seu servei a domicili es manté per a gent gran, embarassades i persones de mobilitat reduïda. Les botigues d'horari continuat obriran de 10  a 20 h i les que tanquen al migdia obriran de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.

- Bonpreu estableix l'horari de 9 a 15 h i de 16 a 20h i seguirà estant en funcionament la compra en línia per a aquelles poblacions en què el tenien operatiu anteriorment.

NO T'HO PERDIS: com fer la compra online per telèfon als mercats de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat