Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Islandia
shutterstock

Aquests són els països més segurs i més perillosos per viatjar

El Global Peace Index torna per indicar els països amb menys crim, violència i corrupció

Ed Cunningham
M. P. Muñoz
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

Quan ets de viatge, hi ha poques coses tan importants com simplement sentir-te segur. Ja sigui perquè viatgem sols o per pertànyer a un col·lectiu diferenciat, no volem estressar-nos pel nostre benestar. Si t'has de preocupar per aquest tipus de coses, pot ser un viatge realment aterridor.

Per això, sempre val la pena fer un colp d'ull al Global Peace Index (Índex de Pau Global, GPI en les sigles en anglès), una classificació anual dels països més segurs del món realitzada per l'Institut d'Economia i Pau de Sydney. El GPI classifica els països segons una àmplia gamma de factors, des de nivells de violència i criminalitat fins a terrorisme i conflictes internacionals.

Aleshores, quin país va obtenir el primer lloc al GPI d'aquest any? Bé, ni més ni menys que Islàndia. Qualsevol lector que hagi seguit el GPI al llarg dels anys no se sorprendrà especialment: Islàndia ha encapçalat l'enquesta cada any des del 2008. Gràcies a les baixes taxes de criminalitat, però també a la baixa despesa militar i als baixos índexs de conflictes internacionals, Islàndia torna a ser el país més segur del món.

El segon lloc a la llista va ser Dinamarca, en part a causa dels seus baixos nivells de corrupció governamental, mentre que el tercer va ser Irlanda, que ha pujat cinc llocs des de la selecció de 2022. Austràlia va ocupar el lloc 22, el Regne Unit el 37 i Estats Units el 131. Espanya, per la seva banda, s'ubica aquest any al lloc 32, el mateix de l'any passat.

Els deu països més segurs del món en aquest moment

  1. Islàndia
  2. Dinamarca
  3. Irlanda
  4. Nova Zelanda
  5. Àustria
  6. Singapur
  7. Portugal
  8. Eslovènia
  9. Japó
  10. Suïssa
Gruyères (Suïssa)
Foto: Shutterstock Gruyères (Suïssa)

I quins són els països més perillosos?

No tots els països del món tenen baixes taxes de criminalitat i baixos nivells de corrupció. A l'altre extrem de l'espectre, hi ha països que pateixen guerres, violència generalitzada i inestabilitat política, cosa que els fa força insegurs.

Els conflictes en curs, com la guerra civil al Sudan , a més de les conseqüències d'altres com la situació a l'Iraq , poden provocar una inestabilitat perllongada. Segons l'Índex de Pau Global, aquests són els 10 països que es troben a l'altre extrem de la taula, que es van ubicar com a més perillosos del món per al 2023.

  1. Afganistan
  2. Iemen
  3. Síria
  4. Rússia
  5. Sudan del Sud
  6. República Democràtica del Congo
  7. Iraq
  8. Somàlia
  9. República Centreafricana
  10. Sudan

NO T'HO PERDIS: les 14 destinacions més infravalorades del món

Llegeix el número d'octubre de Time Out Barcelona  amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions de lleure i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat