Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Mona de Pasqua
Foto: ShutterstockMona de Pasqua

Els pastissers catalans donaran un euro de cada mona a Ucraïna

Els adherits a la campanya ‘Mona per la pau’ destinaran 1euro a World Central Kitchen per cada mona venuda

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El Gremi de Pastisseria de Barcelona, el de Girona i el de Tarragona s’han aliat amb el xef José Andrés i la seva fundació World Central Kitchen per ajudar els refugiats ucraïnesos que fugen de la guerra cap a països veïns. Els tres gremis han creat la campanya ‘Mona per la pau’: cada pastisser que s’hi adhereixi donarà 1 euro per cada mona venuda a l’ONG. Els agremiats que participin en aquesta iniciativa ho indicaran en el seu establiment i també en les bases dels seus pastissos. Després de Setmana Santa, cada participant ingressarà directament la seva donació a la fundació World Central Kitchen, que recull aportacions de particulars i col·lectius de tot el món.

Per al president del Gremi de  Pastisseria de Barcelona, el pastisser Elies Miró, “no podíem restar impassibles davant una tragèdia humanitària com aquesta. Com altres sectors, hem decidit posar el nostre gra de sorra per alleugerir el patiment dels milers de refugiats. Donar suport a la tasca increïble que fa José Andrés ens ha semblat la millor manera d’ajudar.”

World Central Kitchen, dedicada al proveïment de menjar a tot el món després de catàstrofes naturals o conflictes, treballa des de fa setmanes a la frontera d’Ucraïna i Polònia. En menys d’un mes, ha servit fins a un milió de plats en 330 punts de distribució tant a l’interior del país com a les zones frontereres. L’ONG va ser fundada l’any 2010 pel xef José Andrés per a respondre a l'escassetat d'aliments a Haití després del terratrèmol que va devastar l'illa. Des de llavors, ha fet feina a països com Nicaragua, Filipines, Puerto Rico o l’estat espanyol, on va respondre a les emergències provocades per la Covid o per l’erupció del volcà de la Palma.

NO T'HO PERDIS: 10 maneres d'ajudar el poble d'Ucraïna ara mateix 

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat