Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els residus de Sant Joan convertits en escultura

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Si aquests dies passegeu per la platja de Somorrostro a la Barceloneta descobrireu un particular dofí de sis metres fet de plàstic reciclat. No sembla, és cert, una gran obra d'art ni l'última tendència en art urbà. La bellesa d'aquesta obra cal buscar-la en el seu rerefons, en el que significa, ja que es tracta d'una escultura feta de les restes de plàstic que molts ciutadans incívics van abandonar a les platges la nit de Sant Joan.

L'Ajuntament i diverses associacions de l'àmbit de l'ecologia han instal·lat aquesta peça que reprodueix un dofí en ple salt i altres animals marins. Els promotors, a més, conviden els ciutadans a participar en la construcció, afegint-hi altres elements de plàstic pintats per a l'ocasió. Al costat de l'escultura s'ha afegit un punt d'informació que aporta dades esfereïdores.

Per exemple, el monument s'ha construït només amb una mínima part de les 20 tones de residus (un 65% envasos) recollits després de la revetlla a les platges, una més que l'any passat. Es calcula que més de 60.000 persones van gaudir d'una vetllada a la vora de les onades, i molts d'ells van oblidar recollir les deixalles, deixant darrere un paisatge lamentable. Els operaris el van haver de netejar, una despesa extra i un dany per a la natura, ja que molts altres residus van anar a parar a la mar.

Contra aquest fet, que es repeteix cada any, vol actuar aquesta campanya que s'allargarà fins al 7 de juliol i forma part del pla del consistori 'Barcelona Residu Zero'. Al voltant de l'escultura tindrà lloc un seguit d'activitats per conscienciar els barcelonins de la necessitat d'una vida sense residus, com ara la celebració del Dia Internacional Lliure de Bosses de Plàstic el dia 1 de juliol –amb tallers, batucada i accions de neteja de les platges–, o l'acció "No més burilles a terra", amb conferències i tallers el dia 7 de juliol.

Últimes notícies

    Publicitat