Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els túnels de Glòries s'obriran al trànsit a la tardor

L'Ajuntament també anuncia nous equipaments i llum verda per construir 562 pisos a les Glòries

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Ja ens perdonareu, però no podem evitar expressar allò de "ja es veu la llum al final del túnel", en aquest cas de forma literal. I és que el pas central subterrani de les Glòries ja té data d'obertura a la circulació de vehicles. Serà entre el setembre i el novembre d'aquest any, uns mesos més tard del previst. No sabem si és una de les grans notícies de l'any a Barcelona, però del que portem de 2021 es posiciona el capdamunt del rànquing.

La capital ha hagut d'esperar més de sis anys d'obres amb retards, trencaments de contracte i una pandèmia pel mig per conèixer el moment exacte que es permetrà el pas de trànsit per la galeria que travessa el parc de les Glòries. El sentit Llobregat ho farà al setembre i el d'entrada a la ciutat, al novembre.

Imatge interior dels túnels de Glòries
FOTO: Ajuntament de BarcelonaImatge interior dels túnels de Glòries

Llum verda a equipaments i habitatge

L'obertura dels túnels, fins ara un dels grans esculls per completar el conjunt del parc de les Glòries, donarà pas al tram final que aquest dijous ja s'ha anunciat que es completarà amb equipament pel barri i pisos. Concretament es parla de donar forma a més de 42.000 m², inclòs el parc, i que la comissió de govern de l'Ajuntament ha donat llum verda a la modificació del pla urbanístic per tal de poder incloure la futura escola Encants, la llar d'infants Leonor Serrano i el CEIP Gaia, aquest últim serà dins de l'antiga fàbrica de paraigües del carrer Dos de Maig.

Pel que fa a l'habitatge, el projecte inclou la construcció de 562 pisos, dels quals el 35% seran protegits, en un total de tres edificis nous.

Recreació dels nous equipaments i pisos a les Glòries
FOTO: Ajuntament de BarcelonaRecreació dels nous equipaments i pisos a les Glòries

NO T'HO PERDIS: Llegeix l'especial gastronòmic de Time Out, amb els millors bars i restaurants de Barcelona que has de tastar aquest 2021

Últimes notícies

    Publicitat