Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Els veïns de Ciutat Vella volen menys esdeveniments al barri

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Tots sabem que volen dir mots com gentrificació o turisme massiu. Però no tots sabem que suposa patir-los en la pròpia pell. 24 hores. Nit i dia. Respirar, esquivar, quedar-te exhaust de gentrificació i riuades de gent sota casa teva. Els veïns de Ciutat Vella, en canvi, tenen un màster en la matèria i han fet arribar la seva situació i possibles solucions a l'Ajuntament.

Reduir significativament la celebració d'esdeveniments és una de les prioritats pels barcelonins que viuen al districte més castigat per les aglomeracions. Des de l'Arc del Triomf fins al Raval, des de les fires, passant per Free Tours, saturació d'hotels o manifestacions. La seva centralitat, patrimoni i proximitat al mar el fan el barri més atractiu per acollir tot tipus d'actes però els veïns no poden més i així ho han fet saber. El consistori ha transformat aquestes demandes en 261 mesures que es recullen en l'Estratègia Territorial de Gestió Turística per per millorar la gestió del turisme de manera singularitzada per districtes. Entre altres peticions dels veïns del nucli antic, també es demana la transformació integral de la Rambla o més inspeccions d'allotjaments turístics.

En aquesta crida per extreure conclusions i poder engegar un full de ruta clar, també s'ha recollit altres demandes com recuperar el pulmó verd de la muntanya de Montjuïc o, a la inversa del que passa a Ciutat Vella, portar més celebracions a Nou Barris i ser part de la solució per districtes que reben més turisme massiu. El temps ens dirà si l'Ajuntament sap donar resposta i maximitzar el retorn social dels beneficis anuals del turisme (1,8 M) i poder comptar amb estratègies que millorin el dia a dia de la gent. 

Últimes notícies

    Publicitat