Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Zona blava
Foto: ACNzona blava

Els vigilants de zones blaves i verdes d'aparcament faran vaga a partir del 7 de gener

El comitè d'empresa de BSM convoca l'aturada de manera indefinida durant tots els caps de setmana i festius

Escrit per
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

El comitè d'empresa de Barcelona Serveis Municipals (BSM) ha tornat a cridar a la vaga els vigilants de les zones blaves i verdes d'aparcament de la capital catalana a partir del pròxim 7 de gener. L'aturada està convocada de manera indefinida pels caps de setmana i els festius durant tot el dia i té per objectiu denunciar els canvis en la jornada de treball plantejats per l'empresa. Segons ha explicat CCOO, BSM vol incloure més dies de feina anuals, diumenges i festius. El sindicat ha assegurat que no desconvocarà la vaga fins que l'empresa modifiqui les condicions de treball que ha "imposat" als treballadors. Durant el 2022 els empleats de BSM ja van dur a terme diverses protestes per denunciar els canvis en les seves condicions laborals.

Per la seva banda, fonts de BSM consultades per l'ACN han apuntat que aquesta setmana ha començat el procés de notificació dels canvis organitzatius, "modificació que dona resposta a les necessitats actuals del servei i a la constant evolució de la mobilitat a Barcelona". Fins ara, els treballadors de l'àrea verda i blava disposaven d'un dia de jornada partida a la setmana i cobrien els diumenges amb personal que s'oferia voluntàriament i amb hores extres. El plantejament d'ara busca regularitzar aquesta situació i que cada empleat treballi quatre diumenges a l'any.

Des del març del 2022 l'empresa assegura que ha ofert "múltiples propostes", ha realitzat més de 20 reunions i dues mediacions. En aquesta negociació, l'empresa va acceptar suprimir el dia de jornada partida setmanal, "que era l'origen inicial de la reivindicació", i també la realització del servei de vigilància en moto. El 14 de desembre es va tancar el procés negociador sense acord, i a partir del 16 de gener entrarà en vigor el nou model organitzatiu.

NO T'HO PERDIS: Quins diumenges i festius obriran les botigues de Barcelona el 2023?

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat