Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

En què i quan et pots gastar els 400 euros del bo cultural?

Tota la informació sobre el bo que el Ministeri ha impulsat perquè els joves gastin en cultura

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Un bo cultural per als joves: aquesta idea, recollida als Pressupostos Generals de l'Estat del 2022, es comença a materialitzar. El Ministeri de Cultura ha destinat 210 milions d'euros a aquesta esperada iniciativa cultural, que ja funciona a països com França i Itàlia amb molt bona acceptació entre els joves i la indústria cultural. Tot i que encara no s’ha concretat com ho hauran de fer els joves per sol·licitar l'ajuda, ja tenim informació sobre qui podrà accedir als 400 euros per gastar en el sector cultural, en què es podran gastar i, també, quines activitats en queden fora.

Qui el pot demanar?

Aquells joves que facin o hagin fet divuit anys durant el 2022 es podran beneficiar a partir del juny del bo cultural jove i de la seva borsa de 400 euros. Això es tradueix en  gairebé 500.000 joves de tot l'Estat que podran accedir a aquestes ajudes, que subvencionaran entrades d’arts escèniques, audiovisuals, concerts, patrimoni cultural, productes en suport físic i productes de consum digital.  

Fins quan es podrà utilitzar?

El bo cultural jove serà vàlid durant els dotze mesos següents a la seva concessió i compatible amb altres ajuts públics. Aquesta ajuda serà d'ús exclusiu en establiments o institucions adherides al programa i s’obtindrà a través d’una aplicació on els joves s’hauran d’inscriure per obtenir-hi una targeta de prepagament amb els 400 euros. 

En què es podrà gastar?

Els joves podran gastar els 400 euros repartint-los en tres modalitats diferents: esdeveniments, productes físics i consum digital, amb un topall de diners diferent per a cada una d’aquestes categories. 

D’aquests 400 euros, els beneficiaris en podran destinar un màxim de 200 a la compra d’entrades per les activitats que s’inclouen dins la categoria d’esdeveniments, que són les arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, exposicions, festivals escènics, literaris o musicals. 

Amb el bo cultural, a més, els joves podran dedicar un màxim de 100 euros per persona a adquirir productes culturals físics. Aquesta modalitat inclou llibres, revistes, premsa i altres publicacions periòdiques, videojocs, partitures musicals, discs, CDs, DVDs o ‘Blu-ray’. Tots aquests ítems s’hauran de comprar amb recollida a botigues físiques. 

Finalment, els 100 euros restants del bo cultural es podran destinar al consum digital. Això inclou subscripcions de pagament o lloguer de productes culturals a plataformes musicals, audiovisuals o de lectura, la compra d’audiollibres, e-books, subscripcions per a la descàrrega de podcasts, subscripcions a videojocs en línia i subscripcions digitals a premsa o revistes. 

Quines activitats i compres queden fora del bo cultural?

Quedaran fora del bo cultural jove activitats com la tauromàquia, la gastronomia o la moda, i també productes com per exemple el material de papereria, els llibres de text curriculars, equips de programari o maquinari, material artístic, instruments musicals i espectacles esportius. L’ajuda tampoc no cobrirà l'adquisició de productes pornogràfics.

NO T'HO PERDIS: ¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat