Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Es busquen 100 voluntaris per assajar la vida a Mart

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

No es tracta ni d'un 'escape room' futurista ni de ser figurant per a la segona part de la pel·lícula 'Mart' de Ridley Scott. És tot això però restant-li ficció i afegint-li realitat. El futur ja és aquí o, almenys, els assajos d'un futur que el més probable és que en menys de 35 anys ens porti al planeta vermell. Insisteixo, no és broma així que atén que aquesta podria ser la teva oportunitat definitiva per a reptar la gravetat i dir allò de: "Un petit pas per a l'home però un gran pas per a la humanitat". Qui està darrere d'aquesta aventura espacial és l' Astroland Interplanetary Agency, la primera agència espanyola que ha desenvolupat una tècnica i ha preparat un hàbitat molt semblant al de Mart per tastar i desenvolupar nova tecnologia i prepar el primer viatge a aquest planeta.

Càpsula de la cova
@ Astroland Interplanetary Agency

Una colònia a Mart de Cantàbria

No es vol enganyar a ningú, el projecte és només un simulacre molt realista, que dura al voltant de 100 dies i que en cap cas no vol (ni pot) trepitjar Mart. El que sí es va a trepitjar és la colònia que han preparat dins d'una cavitat natural transformada en una estació científica que reprodueix les condicions hostils del planeta. La cova, situada en un paratge idíl·lic de Cantàbria, té una alçada 50 metres i 1,2 km de llarg. Segons els experts l'elecció d'una cova no és casual ja que en un supòsit primer contacte amb el planeta roig el més compatible amb la vida humana seria instal·lar-se en els tubs de lava o sota la superfície. A dins, les persones que participin en la missió, els astrolanders, es trobaran tot el necessari per a la immersió: robots, càpsules de vida, cultiu de plantes, menjar, impressores 3D i una llarga llista de trastos tecnològics que, en teoria, haurien de permetre la vida extraterrestre.

Naus
@ Astroland

100 elegits i només un objectiu

L'epicitat i la banda sonora d' Star Trek apareixen a la ment sense voler. Es tracta d'una missió sense precedents i que exigeix ​​tancar-se en una càpsula a l'interior d'una muntanya i aïllar-se durant 100 dies per sentir-te molt lluny de la Terra, sense moure't d'ella. La primera missió es preveu per a aquest 2019 i es tracta d'un programa estudiat al mil·límetre amb absolut rigor científic a través de metodologies espacials. Els elegits estaran acompanyats d'un mentor en la distància que els ajudarà a preparar-se mental i físicament a l'hora que serà una peça clau perquè l'aventura sigui molt realista.

L'objectiu és apropar aquests astrolanders a la complexa vida de Mart i així poder desenvolupar habilitats per a un futur viatge que cada vegada es preveu més proper. Amb objectius únicament científics, l'experiència promet ser, almenys, èpica, propera a un 'reality' i exclusiva, no es té sempre la sensació de ser els primers a començar a canviar el futur. L'experiment ja compta amb candidats que provenen de tot el món i continuen buscant-ne molts més a través del seu web. Corre que les inscripcions continuen obertes i pot ser que estiguis a un sol clic de viure a Mart "de Cantàbria"

NO T'HO PERDIS: El supermercat del futur és a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat