Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Es busquen 600 voluntaris pel cens de persones que dormen al carrer

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

A Barcelona hi ha prop de 3.000 persones sense llar. D'aquestes, n'hi ha 1.026 que dormen al carrer, un 56% més que l’any 2008. Són dades de l'últim recompte organitzat per la Xarxa d’Atenció a Persones Sense Llar. La Fundació Arrels, que es dedica a l'atenció de persones sense llar, organitza des de fa un parell d'anys un cens que pentina la ciutat durant una nit amb l'objectiu de conèixer qui són i en quines condicions viuen les persones que dormen al carrer. La informació que n'extreuen és bàsica per definir propostes polítiques detallades.

El cens de 2018 es farà la propera nit del 5 de juny (de les 23 a les 5 h) i per dur-lo a terme, la Fundació Arrels necessita 600 voluntaris que arribin a tots els racons de la ciutat. La idea és sortir en grups de 3, buscar on hi ha persones que dormen al carrer i preguntar-los sobre la seva realitat, el temps que fa que dormen al ras, si reben algun tipus de suport social, si han patit alguna agressió... En definitiva, saber qui són, com estan i prendre'n nota. Les inscripcions estan obertes, i a finals de maig la Fundació ha organitzat sessions formatives per explicar com funciona el cens i resoldre dubtes.

A l'últim recompte, fet al juny del 2017, van localitzar 905 persones de les 1026 que dormen al carrer i, d’aquestes 905, 358 van voler respondre les preguntes dels voluntaris. El cens va revelar que el 75% pateixen una situació bastant o molt vulnerable i un 31,6% afirmen haver estat víctimes d’agressions físiques i/o verbals. La Fundació Arrels va publicar també un informe complet sobre l'estat de la qüestió.

El cens de persones que dormen al carrer a Barcelona s’emmarca en l'European Homeless Campaign, una campanya que pretén acabar amb el sensellarisme de carrer a Europa abans de l’any 2020.

Últimes notícies

    Publicitat