Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Es publica un disc inèdit de Tino Casal tres dècades després de la seva mort

'Origen', l'àlbum perdut del cantant d''Eloise', es va gravar a Itàlia el 1977 i es publicarà el 5 de desembre

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Gairebé trenta anys després de la seva mort, el 1991, el llegat de Tino Casal torna a aflorar gràcies a la descoberta d'un àlbum perdut, completament inèdit, que veurà la llum el pròxim 5 de desembre de la mà de Lemuria Music.

Es tracta d''Origen', un disc de nou cançons gravat a Itàlia el 1977, segons ha avançat aquest divendres Ràdio 4G. L'emissora també ha emès en primícia la cançó 'París', un tema de disco funk que podria perfectament ser la primera cançó en solitari que va gravar en la seva carrera.

Tino Casal, 'Origen'
Foto: Lemuria Music

La investigació per trobar l'àlbum és gairebé de pel·lícula: se sabia que va existir l'enregistrament del disc, però l'estudi italià en el qual es va gravar havia desaparegut sense deixar rastre dels seus amos. Finalment, gràcies a la insistència, un familiar dels propietaris dona la pista d'un traster de la ciutat de Sao Paulo, al Brasil, on es va trobar la bobina, titulada 'Canciones de Celestino Casal'.

La gravació, de 43 anys d'antiguitat, es trobava en mal estat i s'ha restaurat per a la publicació de l'àlbum inèdit del rei del glam espanyol, una alegria per als seus fans i nostàlgics de clàssics com 'Eloise'.

NO T'HO PERDIS: Les 50 millors cançons dels 80

Últimes notícies

    Publicitat