Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Escolta la millor música de la història amb aquest mapa interactiu

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

Quina música es feia al Brasil dels anys 20? Com van ser musicalment els anys 60 a Rússia? Què es ballava a l'Aràbia Saudita dels anys 70? I a l'Espanya de 1910? Podeu explorar-ho vosaltres mateixos a radiooooo, un jukebox amb música de tot el món que va de l'any 1900 als 2000's. Feu clic aquí per començar a explorar. 

El funcionament és senzill: a radiooooo (cinc o's per cinc continents) trobareu un preciós mapamundi pintat a mà –obra de Noemi Ferst– a on podreu triar un país i una dècada per escoltar la música seleccionada. També podeu triar entre les modalitats slow, fast i weird, per als més intrèpids. Podreu veure el títol de la cançó, l'artista i l'any de publicació, però no podreu canviar de cançó (a no ser que canvieu de país o de dècada) ni tornar a buscar-la. Una limitació que és també part de la gràcia d'aquesta màquina del temps.


Radiooooo és un projecte impulsat per Benjamin Moreau, Anne-Claire Troubat i una pila de col·laboradors repartits pel món que es dediquen a fer la curadoria musical, sota un criteri ultra-subjectiu (que una determinada cançó els mogui) i de molt bon gust. Benjamin Moreau, artista i melòman francès, explicava al New Yorker, parlant de Radiooooo, que la idea va sorgir de voler vincular música i temps, contra les previsions d'algoritmes i de llistes d'èxits. El que proposa radiooooo és una alternativa a la manera habitual de relacionar-nos amb la música.

A banda dels cinc continents, trobareu illes fictícies i efímeres que amaguen tresors musicals temàtics. Ara, per exemple, hi trobareu la Xmas Island, on podreu escoltar des de la 'Chanson pour Noël' de Charles Trenet al 'Jingle Bells' de Bing Crosby and The Andrews Sisters. També podreu viatjar fins a Apero Island, paradís de música amb bombolles per vermuts que s'allarguen i festes que no acaben, i la reconfortant Lazy Island, pensada per a navegants ebris de sofà, matalàs i estora (també molt efectiva per a les ressaques).

 
No descarteu passar pel 'Taxi' (cantonada superior esquerra), a on podreu organitzar un viatge a mida per diferents països i dècades i abandonar-vos al vostre trajecte fet a mida. Un exemple: Vietnam 70`s, Japó 30's i Ucraïna 40's: meravella eclèctica d'efecte psicotròpic.

També hi ha països imaginaris per a menors i eterna canalla: A Nerverland hi trobareu el millor de les infàncies del planeta fetes banda sonora. 

Mentre us deixem aquesta joguina musical per explorar durant les vacances senceres, resem pel retorn de la desapareguda Fornication Island, l'Edèn sonor de plaer solitari i compartit, que esperem que torni aviat per acariciar-nos l'oïda. 

NO T'HO PERDIS: Els concerts que no et pots perdre el 2019

Últimes notícies

    Publicitat