Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
la Generalitat estudia la mediada de prohibir fumar en espacios públicos
FOTO: Shutterstockla Generalitat estudia la mediada de prohibir fumar en espacios públicos

Espanya prohibeix fumar al carrer i tanca els locals d'oci nocturn

Aquestes prohibicions formen part d'un paquet d'11 mesures de contenció adoptades a tota Espanya

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho va anunciar divendres passat en roda de premsa. El ministre es va reunir d'urgència amb les comunitats autònomes per abordar l'avanç dels rebrots. En la trobada es van acordar 11 mesures de contenció adoptades per unanimitat. Les més polèmiques, la prohibició de fumar al carrer si no hi ha possibilitat de mantenir distància de seguretat entre persones i el tancament dels locals d'oci nocturn (discoteques, bars de copes i sales de ball). Moltes autoritats regionals ja s'ho estaven plantejant i fins i tot havien aprovat la prohibició de fumar a les terrasses i altres espais públics, però a partir ara aquesta mesura serà una realitat a tot el país. "I el millor és que a la via pública no es fumi", ha postil·lat Illa durant la seva declaració institucional.

Davant els números de rebrots aquests dies, el Govern d'Espanya va acordar el grapat de mesures amb totes les comunitats. Per ordre ministerial, en els pròxims dies als bars i terrasses (el seu horari de tancament serà la 1 de la matinada "sense poder acceptar clients a partir de les 12 de la nit", ha dit Illa) caldrà augmentar la distància de seguretat entre clients i la limitació a 10 persones per taula.

A les residències de gent gran s'estableix l'obligació de realitzar una prova PCR a cada nou ingrés en un termini màxim de 72 hores; també als treballadors quan es reincorporen dels seus descansos o siguin contractats.

 

NO T'HO PERDIS: Mapa interactiu per saber el número de contagis a Barcelona barri a barri.

Últimes notícies

    Publicitat