Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

#faltenpintades per reivindicar la llibertat d'expressió

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El món de l'art urbà se suma al col·lectiu No callarem en favor de la llibertat d'expressió, llancen un manifest i criden a l'acció per pintar el 21 i 22 de juliol sota el lema #faltanpintadas.

"Sentim a la nostra pell qualsevol atac a la llibertat d'expressió (...). No admetem més censura ni manipulació mediàtica, diferències davant la llei ni abusos de poder (...). Rebutgem els murs de les presons per als cossos i per a les idees, els murs de la vergonya; només admetem els murs que pintem, amb sàtira, amb crítica. Responguem als murs amb pintura". Aquestes són algunes de les reflexions del vídeo de la campanya engegada avui en què artistes diuen a cara descoberta que estan en contra de qualsevol tipus de repressió. "Segons quina subcultura és reàcia a donar la cara, però en aquest cas l'ensenyem i diem que no ens quedarem callats", expliquen els promotors en referència al manifest que agrupa la gent que desenvolupa la seva activitat artística a l'espai públic.

La mobilització promoguda per gestors culturals i entitats d'art urbà s'ha materialitzat en una primera gran acció, una pintada de 57 metres que resa "Llibertat d'expressió" a la teulada de l'Ateneu Popular de Nou Barris. La convocatòria oberta, lliure i autogestionada està prevista per al cap de setmana del 21 i 22 de juliol i l'objectiu és que artistes urbans però també qui ho vulgui pugui sumar-se a la pintada; des de Contorno Urbano indiquen que "s'invitarà a pintar la gent en murs legals perquè casos com El Jueves, Valtonyc i la censura de llibres en afecten a tots".

"Es tracta que la gent que fa ús de l'espai públic artísticament en faci un ús intensiu; el grafiter mai ha demanat permís, i tothom qui ho vulgui pot agafar els pinzells", apunta Fernando de la plataforma No Callarem, que agrupa entitats i col·lectius en defensa de la llibertat d'expressió i contra la censura. Fins a 6000 persones ja han signat el manifest on es demana la derogació "total i efectiva" de la Llei Mordassa, la reforma de l'Audiència Nacional com a tribunal d'ordre públic i la dissolució de les brigades d'informació dels diferents cossos policials i de seguretat.

A la pregunta d'on pintar, les entitats oferiran parets que es poden utilitzar prèvia reserva i sense cost. També es poden trobar espais a través de plataformes com Openwalls i Wallspot. "Aquell dia, qui ho vulgui, que faci una pintada", diuen els promotors. O que comparteixi les que trobi a les xarxes amb el hashtag #faltanpintadas.

Últimes notícies

    Publicitat