Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Pan de Sant Jordi
Foto: Wikipedia Pan de Sant Jordi

Fes el teu pa de Sant Jordi a casa!

El forner Daniel Jordà comparteix la seva recepta per fer l'autèntic pa de Sant Jordi a casa

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Per Sant Jordi les estrelles són els llibres i les roses, però també el pa de Sant Jordi, aquella delícia que omple els forns i les pastisseries uns quants dies l'any. Si ja us heu animat a fer pa casolà, ara és el moment d'atrevir-vos a fornejar el vostre propi pa de Sant Jordi, aquella varietat que, encara que sembli que tingui quatre dies de vida, va arribar a les fleques el 23 d'abril de 1989, una afortunada invenció del mestre forner Eduardo Crespo de la Fleca Balmes. Agafem la recepta que ens ha cedit el mestre forner Daniel Jordà de Panes Creativos. Us caldran:

-30 gr de sucre

-10 gr de sal 

-300 ml de llet 

-50 ml d'aigua 

-75 gr de mantega

-500 gr de farina de força

-15 gr de llevat 

-70 gr de sobrassada 

-50-70 gr de formatge (si pot ser, de Maó)

Barregeu tots els ingredients, menys la sobrassada i el formatge, i aboqueu-hi al final els líquids (que són la llet i l'aigua, de res!). Feu l'amassat bàsic –o autòlisis– que no és cap altra cosa que barrejar els ingredients a poc a poc i deixar-ho reposar tot mitja horeta.

Dividiu la massa resultant en tres parts iguals: a una part hi afegiu la sobrassada, a l'altra el formatge i a la tercera no hi poseu res. Pasteu-les amb el nou ingredient i les talleu en peces de 100 grams cadascuna (també la massa blanca). Deixeu-les reposar fins que doblin el seu volum, i amb un corró les convertiu en planxes. 

Ara ve la part divertida: apileu una planxa vermella, una de groga i la recobriu amb la blanca. Enforneu totes les peces resultants sobre una safata a 180º durant uns 15 minuts (haurien de doblar el seu volum). Bon profit!  

NO T'HO PERDIS: Sant Jordi a Barcelona

Tota la informació sobre el Time Out Fest 2024, el millor festival gastronòmic de Barcelona

 

Últimes notícies

    Publicitat