Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

França legislarà contra els comentaris masclistes

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Cal celebrar l'èxit de la vaga feminista del passat 8 de març, i què millor forma que passar de la mobilització a la pràctica? El Govern francès ja posa fil a l'agulla en la gegantina tasca de visibilitzar el canvi. La primera mesura de l'executiu de París serà la creació d'una nova normativa cívica que multarà comentaris obscens i xiulits a l'espai públic.

Les xifres de la regió parisenca parlen per elles mateixes: el 90% de les dones que fan servir el transport públic s'han sentit víctimes d'agressions físiques i sexuals. Quan la mesura es posi en funcionament, els assetjadors hauran de fer front a multes d'entre 90 i 750 euros, quantia que dependrà de la rapidesa del pagament.

Al revers de la moneda trobem els exemples de països com Portugal i Bèlgica, que ja han posat en marxa mesures semblants que en la pràctica s'han demostrat difícils d'aplicar: les agressions d'aquest tipus són complicades de demostrar i en la pràctica molt poca gent denuncia.

En tot cas, es tracta d'una bona oportunitat per establir un marc legal i defensar les dones d'una xacra mai prou denunciada que en el cas del país gal es farà a través d'un nou cos de policia de proximitat, encarregats d'aplicar la normativa, que vol posar en funcionament l'executiu d'Emmanuel Macron. De l'èxit de la mesura dependrà si altres governs es pugen al carro de crear normatives semblants.

Últimes notícies

    Publicitat