Notícies

Gafas Murcia, l'òptica favorita de Rosalía, Bad Gyal i Nathy Peluso

Aquesta botiga secreta de l'Hospitalet l'ha creada l'Anna Murciano amb l'stock d'ulleres vintage del seu avi. I tú també hi pots anar!

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Editora Cultura i Notícies
Publicitat

Agafem l’L1 i baixem a Torrassa, a l’Hospitalet. Caminem cinc minuts fins que topem amb un neó antic de color groc amb forma d’ulleres. Ja hi som! Entrem a un antic taller ple d’ulleres vintage, televisions antigues i molts miralls. És la seu de Gafas Murcia, la botiga secreta de l’Anna Murciano, que ven ulleres que un dia van formar part de l’stock de l’òptica del seu avi, una de les primeres de la ciutat. Anys després, ella en va veure el potencial: ulleres vintage de formes i colors diversos, que tornen a estar de moda i, per tant, poden tenir una segona vida. 

L’Anna va començar a vendre les ulleres del seu avi en mercats de segona mà, com el 'Lost and Found'. Però ràpidament es va adonar del valor que tenien: “eren peces úniques, de museu”. Per això va crear Gafas Murcia, que ha anat prosperant gràcies a Instagram i el boca a boca. “Tinc més de 10.000 ulleres, totes catalogades per color, forma i marca”. Diu que les pot trobar a totes entre l’aparent caos de la seva botiga-taller, sense haver de consultar cap inventari. 

Gafas Murcia
eugènia güellGafas Murcia

Ara reconeix que la marca ha fet un boom, gràcies a famosos com Rosalía, que va lluir unes ulleres de sol esportives de la botiga de l’Anna al videoclip de ‘Despechà’. “Un estilista que conec em va dir que rodava un videoclip a Mallorca, i si li podia deixar ulleres per la Rosalía. I evidentment vaig dir que sí.”, explica. No és l’única ‘celebrity’ en interessar-se per les ulleres de Gafas Mucia: l’Anna també ha rebut missatges de Rigoberta Bandini, Nathy Peluso, Bad Gyal o Borja Iglesias, futbolista del Betis. Aquest l’ha posat en contacte amb Hèctor Bellerín, que té pendent fer-li una visita. 

Videoclip de Despechà
RosalíaVEVOVideoclip de Despechà

L’èxit de Gafas Murcia rau en l’ull de l’Anna, que ha sabut anticipar-se al cicle de tendències que gira més ràpid que mai. “Quan vaig començar era l’època hipster, estaven de moda les Ray-Ban de pasta”, diu. “En aquella època, veia les ulleres dels 2000 i pensava que no les vendria mai! Les trobava horribles, però ara és el que mola”. Està atenta a les modes per preveure quines caixes de l’stock del seu avi tornaran a tenir valor estètic. Quan detecta una tendència, mira quines ulleres poden encaixar-hi i les transforma en ulleres de sol. Li hem preguntat què es portarà l’estiu que ve i ens diu que, cada vegada més, li demanen muntures a l’aire.

I la pregunta del milió: Què farà quan se li acabin les ulleres? “Gafas Murcia és el meu bebè i em fa pena que es pugui acabar”, confessa l’Anna. Té clar, però, que no vol dedicar-se a la producció d’ulleres: “La base del negoci és que són ulleres úniques de materials increïbles, a les quals donem una segona vida”. De moment, es dedica a estar alerta per si descobreix òptiques que tanquen, i així poder comprar-los el material antic. 

Per visitar Gafas Murcia, heu d'escriure un DM a l’Anna per l’Instagram de la marca. Ella mateixa us donarà hora per visitar el taller i podreu escollir amb calma les ulleres que més us afavoreixin, sense pressa! Hi ha l’opció de comprar ulleres de sol o de fer-te els vidres graduats. Tot queda a casa: tinguis la graduació que tinguis, l’òptica Alòs (la dels seus pares, que es troba al mateix carrer que Gafas Murcia) us farà els vidres per 60 euros.

NO T'HO PERDIS: Les millors botigues de segona mà i roba 'vintage' a Barcelona

Llegeix el número de desembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat