Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

H Arquitectes faran el nou Teatre Arnau

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El Teatre Arnau comença a prendre forma i és que dos anys després de l'inici del procés de participació per decidir-ne el futur s'ha conegut la proposta guanyadora per a la seva rehabilitació. 'Boca a boca' és el projecte d'H Arquitectes, l'estudi nascut a Sabadell responsables de la remodelació de l'antiga fàbrica Cristaleries Planells a Les Corts, entre d'altres.

El jurat ha valorat que el projecte conservi elements de l'Arnau original –és el darrer teatre de barraca de la ciutat– i aposti per una bona integració amb els elements de nova construcció que han de permetre garantir l'estabilitat de la construcció. Així, està previst mantenir la façana, la sala amb forma de ferradura i la boca d'escena, la barana de l'amfiteatre i l'estructura de fusta, que serà sanejada i reforçada. El gran dubte és si caldrà enderrocar l'edifici tancat durant més de vint anys pel seu estat ruïnós, tal com se suggeria el 2016 arran de visites dels enginyers a l'espai.

Tal com explicaven a Time Out arran de la seva participació a la Biennal de Venècia el 2016, H Arquitectes estan acostumats a treballar amb els mínims elements i treure'n el màxim rendiment, un argument que ha marcat l'estètica austera de les seves obres, que destaquen per la materialitat, l'aposta de deixar a la vista elements com el totxo i les d'estructures de formigó, i també per la premissa de la sostenibilitat, que fa que els edificis siguin gairebé autoregulables a nivell energètic.

Les obres de rehabilitació del teatre començarien a principis de 2019 i tenen com a finalitat convertir el Teatre Arnau en un espai transversal i multidisciplinari que, a més de funcionar com a sala d'exhibició de música, dansa, teatre o circ, vol recuperar la memòria d'un enclavament emblemàtic del Paral·lel. L'Arnau també espera convertir-se en un equipament de referència per veïns del Raval, Poblesec i Sant Antoni.

Últimes notícies

    Publicitat