Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fuego en Tenerife
Foto: Fernando Astasio Avila /Shutterstock

He de cancel·lar les meves vacances a Tenerife? Com poden afectar els incendis al teu viatge

Un infern ha esclatat a l'illa de Tenerife, provocant l'evacuació d'almenys cinc pobles i això és tot el que necessites saber si hi viatges

Grace Beard
M. P. Muñoz
Escrit per
Grace Beard
Traduït per
M. P. Muñoz
Publicitat

A mesura que l'onada de calor europea continua cremant moltes parts del continent, s'han desencadenat incendis forestals a Sicília, Grècia, Portugal i ara a Tenerife, un dels llocs de vacances més populars d'Espanya. L'incendi que va començar dimarts 15 a la nit, ja ha destruït més de 13.300 hectàrees (dades del dilluns 21 d'agost), el 6,7% de la superfície de l'illa i afecta gairebé un terç de la seva massa forestal. Estem parlant que ja és l'incendi més greu d'aquest any a Espanya. Això és tot el que sabem fins ara sobre l'incendi forestal de Tenerife i què suposa per viatjar a l'illa.

On s'ubiquen els incendis forestals a Tenerife?

El foc es va iniciar dimarts a la nit en una zona boscosa als peus del volcà Teide i ha arrasat boscos a la comarca de Candelaria i Arafo. La terra i els arbres al parc nacional van quedar secs i, per tant, susceptibles als incendis després de setmanes amb temperatures abrasadores a Espanya. Diversos pobles propers han estat evacuats, inclosos  Arrate, Chivisaya, Media Montaña, Ajafoña i Las Lagunetas.

Es diu que els incendis, que actualment es concentren al nord-est de l'illa, estan "fora de control". Els incendis secundaris podrien estendre's a punts turístics populars, com Santa Cruz de Tenerife i Puerto de la Cruz. 

Continuen les aerolínies volant a Tenerife?

Segons la BBC , els aeroports de Tenerife Sud i Nord funcionen amb normalitat. No hi ha hagut informes de vols endarrerits o cancel·lats fins ara.

És segur?

Tot i que els aeroports de l'illa encara estan en funcionament i és possible que encara es pugui volar a Tenerife, la paraula de les autoritats és clara. El president de les Canàries, Fernando Clavijo, va dir dimecres que "el foc està fora de control, les perspectives no són positives". Per la seva banda, la presidenta del Cabildo de Tenerife, Rosa Dávila, ha dit que "l'incendi té un enorme potencial". El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, va afirmar que es farà la declaració de zona catastròfica així que es doni per sufocat l'incendi.

Puc cancel·lar el meu viatge i obtenir un reemborsament?

En la majoria de casos, no s'obtindrà un reemborsament si es cancel·la el viatge. No obstant això, recomanem que us comuniqueu directament amb el vostre proveïdor de viatges. Algunes aerolínies i proveïdors de viatges poden oferir més flexibilitat o compensació com a resultat de les circumstàncies extremes de l'onada de calor europea i dels incendis forestals resultants.

L'últim sobre l'onada de calor a Espanya

Espanya ha estat lluitant amb temperatures rècord aquest estiu com a resultat de l'onada de calor europea. El país es troba actualment a la seva tercera onada de calor de l'estiu, amb temperatures que superen constantment els 40°C. Algunes parts del país han vist màxims de 44 durant la darrera setmana.

On més hi ha incendis a Europa?

Aquest estiu també han esclatat incendis a Sicília, Grècia i Portugal. Aquests fenòmens meteorològics extrems són un resultat directe del canvi climàtic.

NO T'HO PERDIS: les 7 millors destinacions per remullar-se a l'estiu

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat