Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Hetta: aquí hi ha tomàquet

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Tots sabem el que costa trobar tomàquets que tinguin gust de tomàquet a Barcelona. Pocs restaurants cuiden aquesta fruita o la consideren un ingredient noble. Aquest caràcter d’etern secundari ens ha dut ha engolir infinitat d’exemplars amb menys gust que un tros de matalàs, tomàquets sospitosos que tenen la mateixa mida i color, i semblen haver sortit d’una fàbrica. Cal recuperar el tomàquets de veritat.

Olof Johansson, Alberto Sambinelli, Xavi Tranque i Ferran Garcia Zafra, els xefs del restaurant Hetta (Passatge Marimón, 5), ja s’han posat treballar i han convertit aquesta fruita en l’estrella temporal d’una carta que no descansa i canvia constantment. Aquest espai diàfan, on cuina i menjador gairebé es confonen, s’està convertint en un dels restaurants més atractius de Barcelona gràcies a la seva obsessió pel producte. De fet, la seva carta es basa en ingredients de temporada que canvien en funció del calendari agrícola. Material ecològic i biodinàmic, presentat en diferents coccions i temperatures, amb altes dosi de creativitat i delicadesa.

Proveu els espàrrecs crus amb gel i pi confitat. Demaneu el rovell d’ou marinat amb botarga i sèrum de parmesà. Tornareu segur, són plats d’Estrella Michelin. Però anem al nostre amic vermell, una festa de la vitamina C que durarà en carta el que dura la recollida el tomàquet biodinàmic: juliol, agost i la primera quinzena de setembre.

Amb aquest producte carregat d’umami i d’una textura gairebé sensual, facturen un gaspatxo antològic. Dens, potent, amb un color taronja vermellós que fa goig. Seguim amb una amanida de tomàquet marinat, amb un pesto de cinc herbes i flors de temporada: fresca, llaminera i perfecta per a l’estiu. Després aterren a taula uns tomàquets verds fregits gustosos, tendres i amb tres cremes. Duren molt poc. I per acabar, la traca: uns tomàquets cuits a la cal, treballadíssims, d’una textura delicada i melosa, amb un gel d’alfàbrega injectat i una base terrosa que els dóna molta vida. És un homenatge al tomàquet que farà contents els integristes d’aquesta fruita tan maltractada a Barcelona. Una festa que no pot acabar sense una de les meves postres favorites: el sandvitx de gelat fumat. Proveu-lo i flipareu. I doneu-vos pressa, faran vacances del 2 al 20 d’agost.

Últimes notícies

    Publicitat