Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Hu-ha, el techno vi de Chimo Bayo

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Segurament el vi no va ser la beguda oficial de la ruta del Bakalao: no era el que millor maridava amb la mescalina, la droga amb aura mítica de la cultura de club que va florir a l'àrea metropolitana de València als anys 80 i 90, quan la també anomenada ruta destroy va convertir el litoral valencià en lloc de peregrinació d'aficionats a la música electrònica i la festa, tot i que potser se'n bevia amb les paelles als pàrquings de les discoteques.

Gairebé tres dècades després que Chimo Bayo publiqués 'Así me gusta a mí', 'hit' que ha quedat en la memòria col·lectiva com un dels seus himnes, arriba Hu-ha, un vi apadrinat pel DJ i productor valencià.

Hu-ha és defineix com un 'techno-tinto', un vi negre monovarietal de raïm bobal “seleccionat amb el mètode 'esta sí, esta no, esta me gusta me la como yo'”, segons indica l'etiqueta del vi. “Sólo así podemos conseguir un technovino que en boca produce un ligero chiquitán chiquiti tan tan tan, que tun bam bam que tun bam que tepe tepe tam pan pan que tun bam que pem”, continua. Un eslogan que no té pegues perquè és genial, podríem afegir.

El bobal és un raïm amb DO València, com no podia ser d'una altra manera tractant-se del vi de Chimo Bayo, i és dels que més s'utilitza per fer vi negre. Al darrere de Hu-ha, a banda del cantant de 'Bombas', hi ha Bodegas Arráez, un celler fundat el 1950 amb seu a Terres dels Alforins –zona amb tradició vitivinícola a uns 50 quilòmetres d'Alcoi– que es defineix com a “irreverent, atrevit i un punt canalla”, i que amb productes com Hu-ha vol ampliar el públic potencial del vi. “Creiem que el bon vi és una cosa que hauria de poder gaudir tothom, a qualsevol hora i a qualsevol lloc”, afirmen. També durant una sessió de DJ.

“Si lo conoces te gustará”?, ens preguntem. La resposta de Chimo Bayo és clara: “Así me gusta a mí”.

Últimes notícies

    Publicitat