Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Gent passejant pel centre de Barcelona
Foto: Shutterstock

I el cognom més freqüent a Barcelona és...

Prop de 24 persones de cada mil porten aquest cognom, seguit de Martínez i López

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Siguem honestos: quantes persones coneixeu que poguessin protagonitzar la pel·li '8 apellidos catalanes'? Poques i l'Instituto Nacional de Estadística ho confirma. Entre totes les dades que recullen a partir de l'últim padró del 2020, conclouen que a Barcelona el nom de nen més posat és Antonio i el de nena Maria, no gaire diferent del nom de nena més posat a Espanya, que és Maria Carmen i exactament igual que el de nen a Espanyam que també és Antonio. També mostren quins són els cognoms més freqüents en l'àmbit estatal i per ciutats. I hem de dir que a Catalunya no som gens originals. 

A Barcelona, el cognom més freqüent és García –també a Girona, Lleida i Tarragona– amb més de 135.000 habitants. El segon lloc l'ocupa Martínez, amb un 16,4 de cada mil habitants; i en tercer lloc, López, amb un 15,9 de cada mil persones. García s'imposa a tot el territori espanyol, ja que 1.462.923 porten aquest cognom. 

A Barcelona, la llista segueix amb Sánchez, Fernández, Rodríguez, Pérez, González... Els Serra, Puig i Martí representen poc més de 2 per cada mil habitants. 

NO T'HO PERDIS: 15 expressions d'argot local que tot barceloní hauria de conèixer

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat