Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El xuixo
Foto: Raquel Ginés

Inauguren l'únic obrador del món dedicat només al xuixo

L'obrador de l'empresa El Xuixo de Can Castelló és el més gran del món i està a Girona

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

El xuixo és un dels productes més representatius i el dolç per excel·lència de Girona. Una de primeres empreses que va començar a fer-lo ha acomplert 125 anys, i per celebrar-ho ha inaugurat l'únic obrador del món que dedicat en exclusiva a l'elaboració d'aquest producte i de forma artesana. El Xuixo de Can Castelló és conegut per fer "l'autèntic xuixo de Girona" gràcies a una recepta centenària que ha passat de pares a fills.

El nou obrador té una superfície de 500 metres quadrats, cinc cops més gran que el seu antic local, i està situat al Polígon Industrial La Farga de Banyoles. El trasllat ha estat una resposta a la gran demanda que ha rebut el negoci en els darrers anys i que no para de créixer.

Amb la inauguració del nou espai milloraran les condicions de treball, disposaran de noves oficines i oferiran un servei renovat de transport i recollida del producte per part dels camions. A més, un cop deixin enrere les vacances de Nadal, podran ampliar la plantilla de treballadors.

 El Xuixo de de Can Castelló
Foto: Raquel Ginés

Com han avançat els propietaris de l'empresa, Julià Castelló i Pilar Camps, continuaran elaborant els xuixos amb productes de proximitat. com ara la farina i pomes de Girona, la llet fresca del Baix Empordà i els ous del Pla de l'Estany. A més de fer els seus xuixos més característics, com el de cabell d'àngel o crema de ratafia, també prepararan xuixos de cinquena gamma, un aliment de consum immediat.

Una nova botiga

A més de l'obrador, El Xuixo de Can Castelló també celebrarà el seu 125è aniversari amb l'obertura de la primera botiga de l'empresa gironina. El local tindrà 80 metres quadrats estarà situat al Barri Vell de Girona, concretament al carrer de l'Argenteria, es preveu que s'inauguri el febrer de 2024.

La botiga presentarà un concepte innovador i oferirà al consumidor diversos articles amb el xuixo com a protagonista, tot i que aniran acompanyats d'altres productes com el gelat.

NO T'HO PERDIS: El primer museu del món dedicat al torró i la xocolata és a Barcelona (i té una sala immersiva)

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat