Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Museu del Torró i la Xocolata
Foto: Museu del Torró i la Xocolata de Barcelona

El primer museu del món dedicat al torró i la xocolata és a Barcelona (i té una sala immersiva)

Torrons Vicens ha creat l'espai que narra l'evolució de la seva marca des de 1775 fins a l'actualitat

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona ha inaugurat el primer museu dedicat al torró i la xocolata de tot el món. Torrons Vicens ha creat aquest espai que narra la història de la marca des del seu naixement l'any 1775 fins a l'actualitat a través d'imatges d'arxiu, animacions audiovisuals en 3D, hologrames, panells explicatius de grans dimensions, una sala immersiva i molt més. Amb aquest projecte, la marca vol fer arribar la història i cultura del torró d'Agramunt a tot el món.

El museu està dins un emblemàtic edifici de 1910, al número 134 de la Rambla de Canaletes, al qual s'accedeix per la botiga de Torrons Vicens que es va inaugurar fa un any al mateix edifici. El Museu del Torró i la Xocolata de Barcelona explica el paper que ha tingut Torrons Vicens en el desenvolupament del sector a Agramunt, al municipi de Ponent, i que s'ha estès per tot el territori. Al llarg dels anys, la marca ha incorporat nous gustos i formats i ha col·laborat amb cuiners de primer nivell com Albert Adrià o José Andrés.

Què inclou la visita?

L'espai museístic ocupa una superfície d'uns 370 metres quadrats. A dins, el recorregut parteix de la història del Torró d'Agramunt i de la mateixa marca, per explicar també l'evolució de la Xocolata Jolonch, una de les més antigues d'Europa, propietat de la família Velasco, que va comprar Torrons Vicens.

Una de les sales recrea l'elaboració tradicional de la xocolata desfeta, simulant una xocolateria de principis del segle XX. La representació va acompanyada de peces del mobiliari original, com una rèplica d'una nevera de fusta de tres segles d'antiguitat. A més, a través d'hologrames, els visitants podran descobrir com es treballava al molí al segle XVIII.

El recorregut segueix cap a l'espai immersiu del museu, que projecta imatges de la matèria primera i de la manipulació dels ingredients per a l'elaboració del torró i en reprodueix els aromes. Aquesta sala mostra l'evolució del producte cap a les seves varietats més creatives i trencadores. A més, al final de la visita, tothom podrà fer una degustació de torrons i xocolates.

NO T'HO PERDIS: Barcelona acull una exposició de figures de xocolata inspirades en les obres de Miró

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat