Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Incendien els guarnits del carrer de la Llibertat a Gràcia

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

La popular Festa Major de Gràcia encara la seva recta final lamentant un acte vandàlic que va tenir lloc la nit d'ahir al voltant de les 4 de la matinada. Uns desconeguts –dos individus, segons ha relatat un testimoni a la Guàrdia Urbana– van cremar els decorats del carrer de la Llibertat en un acte irresponsable que va posar en risc algun dels habitatges del carrer.

Les flames han arribat a afectar un bar de la planta baixa i fins i tot les finestres de l'habitatge número 26 del carrer Torrent de l'Olla, cinc veïns dels qual han estat desallotjats, segons informa 'El Periódico', però no han necessitat recursos municipals per passar la nit.

Finestres cremades per l'incendi a la cantonada amb Torrent de l'Olla.
Foto: Andreu Gomila.

En total han cremat uns 40 metres quadrats de decoració, que enguany estava dedicada a la mar, una metàfora submarina que porta com a títol 'L’Atlàntida existeix'.

Guarnits del carrer de la Llibertat abans de l'incendi.
Foto: Maria Dias

Els Mossos han obert diligències per esclarir els fets i, per la seva banda, la Comissió de Festes del carrer afectat ha publicat un comunicat a Facebook en el qual lamenta els fets i avisa que “això va més enllà del fet de no respectar el guarnit”.


Altres actes vandàlics

L'incendi del carrer de la Llibertat s'afegeix a altres incidents vandàlics ocorreguts contra els carrers guarnits. Dijous i divendres un grup de persones va causar destrosses a la plaça del Nord esgrimint com a motiu una protesta contra el contingut de la decoració, un poblat indi que els atacants va considerar una representació racista.


La comissió de Joan Blanques de Baix també ha rebut algunes pintades en aquesta mateixa línia contra les seves figures que representaven la cançó 'John Brown Petit Indi'. Totes dues comissions es defensen argumentant que lluny de mostrar actituds pejoratives els seus decorats són un homenatge als pobles colonitzats.


NO T'HO PERDIS: Guia de la Festa Major de Gràcia i dels principals carrers guarnits

Últimes notícies

    Publicitat