Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Paneles solares en un tejado
Foto: Shutterstock

Ja es pot demanar la instal·lació de plaques solars gratis a Barcelona

L'Ajuntament estudiarà les sol·licituds que s'han de presentar mitjançant la web MESbarcelona

Escrit per
Albert Mora
Publicitat

Per tal de desenvolupar i fomentar les instal·lacions d'energies renovables a la ciutat, l'Ajuntament ha impulsat una campanya per fomentar l'adhesió a MESBarcelona, el pla que permet instal·lar plaques fotovoltaiques als terrats sense cost per als propietaris i que també contempla la rehabilitació energètica d'edificis d'alt consum energètic com centres esportius, hospitals i hotels.

Per poder-hi optar, cal fer una sol·licitud al web de MESBarcelona amb les dades de la finca i tant l'Ajuntament com les empreses inversores (companyies homologades pel consistori) estudiaran les peticions presentades.

Aquest pla ha estat reconegut amb un premi internacional al projecte de col·laboració publicoprivada més sostenible, el qual pertany a una iniciativa de les Nacions Unides Europa per tal de donar suport a col·laboracions entre el sector públic i privat que estiguin amb consonància amb l'agenda 2030.

El pla compta amb un pressupost públic de 50 milions d'euros que, sumats a la inversió de les empreses privades, suposarà un total de 166 milions d'euros.

De moment, hi ha set empreses  homologades per l'Ajuntament: Endesa X Servicios SL, GVC Gaesco Gestión Gestora de Instituciones de Inversión Colectiva SA, Hendian Group DMEGC Magnetics, Intermoney Titulización SFGT SA, Iberdrola (Inversiones Financieras Perseo SL, Naturgy Iberia SA i Suma Capital SGECR, SA. De totes maneres, l'Ajuntament espera poder homologar més empreses per tal que col·laborin amb la campanya.

NO T'HO PERDIS: Pugem a un dels jardins més grans de Barcelona, construït en un terrat

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Més de Ciutats del futur

    Últimes notícies

      Publicitat