Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja es pot pagar amb targeta el bitllet senzill als busos de Barcelona

Aquesta iniciativa vol fer més fàcil, ràpid i segur el pagament a bord dels vehicles de transport públic

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

S’ha acabat comptar monedes de cinc cèntims mentre fas cua a la parada d’autobús. A partir d’ara, ja pots entrar al bus i pagar un bitllet senzill amb targeta bancària com a alternativa a l'efectiu. A partir d’aquest gener pagament i validació del bitllet senzill d’autobús amb targeta bancària està disponible a totes les línies regulars de Transports Metropolitans de Barcelona. Això és gràcies a la instal·lació dels lectors EMV a tots els autobusos de la ciutat, que detecten les targetes ‘contactless’ de crèdit i dèbit, però també telèfons i rellotges intel·ligents. 

Així doncs, a partir d’ara serà possible pagar un bitllet senzill de bus acostant la targeta o el dispositiu al lector que es trobarà al costat el lloc de conducció del bus. Aleshores, la transacció electrònica serà també la prova que es disposa de títol vàlid en cas d’una inspecció de bitllets, de manera que no és necessari el tiquet. 

Aquesta iniciativa vol fer més fàcil, ràpid i segur el pagament a bord dels vehicles de transport públic barcelonins. És sobretot útil per aquells usuaris de bus més esporàdics que no tenen targetes multiviatge i que esperen comprar a bord el bitllet senzill, alhora que evita contactes i agilitza el servei. 

La idea és que, en un futur, Barcelona avanci cap a un sistema de pagament totalment digital i sense efectiu a bord. De fet, el projecte de pagament del bitllet senzill amb targeta bancària en els autobusos de TMB és un pas més en el projecte de transformació tecnològica que l’ATM està desenvolupant amb la T-mobilitat.  

NO T'HO PERDIS: 22 coses que passaran a Barcelona aquest 2022

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat