Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja hi ha data per la gran manifestació contra l'abús immobiliari

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Dissabte 12 de maig. Aquesta és la data que la Federació d'Associacions de veïnes i veïns de Barcelona, juntament amb sindicats i altres organitzacions, han elegit per sortir al carrer i, literalment, 'paralitzar la ciutat'. Amb el lema 'Barcelona no està en venda' volen visibilitzar la situació, cada dia més freqüent en tots els barris de la ciutat, d'haver de deixar el pis per un augment desorbitat dels lloguers i ficar en qüestió el model de ciutat.

Els impulsors reivindiquen la ciutat com un lloc per viure-hi i no solament per fer-hi negoci amb l'habitatge. A la vegada exigeixen una millor gestió del turisme i la gentrificació a favor dels veïns. Al diari '20 minutos' la portaveu del Sindicat de Llogaters, Irene Sabater, criticava el que anomenen els 'desnonaments invisibles', aquells que no es comptabilitzen però que consisteixen a forçar l'expulsió dels inquilins a través d'augments de preus del lloguer o la no renovació del contracte (40.000 anuals).

Encara no se sap el recorregut, només se sap que sortirà dels Jardinets de Gràcia a les 18 hores. El que també està confirmat és que la manifestació se secundarà simultàniament en altres ciutats com Madrid, Toledo, Las Palmas, Màlaga, Nàpols o Lisboa on també s'ha impulsat des dels moviments veïnals.

 

Últimes notícies

    Publicitat