Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Ja podeu visitar aquest mural gegant d'art urbà al Clot

L'artista berlinès Dennis Schuster, DXTR, fa una obra enorme i efímera a Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Els murs d'obres en construcció són una punyeta: si ets veí d'una obra considerable, a més del brogit i els camions, hauràs de suportar una bona temporada la mossegada que el mur de protecció li fa a la vorera de davant de casa teva.

Ara bé, a la cantonada de la promoció de pisos de València amb Rogent, els veïns s'han beneficiat de la intervenció de l'artista berlinès Dennis Schuster, conegut com a DXTR: si passeu per allí, veureu un gegantí mur hexagonal, de 50 metres de llarg i 2,5 d'alçada, que Schuster –dels pocs artistes urbans que duen a terme l'aplicació directa sobre el mur– ha il·lustrat completament.

Dennis Schuster
Foto: Núñez y NavarroDennis Schuster

L'obra, amb una forta influència del còmic underground nord-americà més colorista, barrejat amb el grafiti i el simbolisme abstracte, és la visió que té Schuster de Barcelona i forma part d'un projecte d'intervencions de la promotora Núñez i Navarro. I conté un petit joc: estrelles amagades amb forma de dodecaedre, en homenatge a l'estrella de la Sagrada Família, que el passavolant pot trobar. 

Art urbà de Joan Tarragó
Foto: BEASCHULZEArt urbà de Joan Tarragó

El mural de Schuster es podrà veure fins que s'enderroqui el mur, l'any 2024. Els artistes d'aquest projecte s'han seleccionat amb el comissariat de Norma Còmics i Il·*lacion, i el criteri de tria és la seva vinculació amb la ciutat, essent Schuster la primera signatura internacional. Grans noms de la historieta i l'art urbà han plasmat la seva visió de Barcelona amb total llibertat creativa. Entre ells: Laia López, Brosmind, Daniel Torres, María Llovet, Sagar, Pep Brocal, SOEM, Peix Barcelona o Joan Tarragó. I no totes les obres aniran a terra: portes o persianes d’hotels, pàrquings es mantindran. 

NO T'HO PERDIS: Els pobles d'Espanya amb els murals d'art urbà més espectaculars 

Llegeix el número de novembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat