Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Persones que viuen soles
Foto: Jordi Borràs / ACN

Ja són 213.839 el nombre de persones que viuen soles a Barcelona

Els barcelonins que viuen en llars unipersonals representen un 13 % de la població i la majoria són gent gran

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
i
Time Out Barcelona ACN
Publicitat

Si fa uns dies us explicàvem que Barcelona és la ciutat de l’Estat amb el preu de l’habitatge compartit més car, aquesta nova dada pot sorprendre una mica. I és que, segons el padró municipal de la ciutat de l’any 2023, el fenomen de viure sol es consolida i manté una tendència moderada a l’alça. Un total de 213.839 barcelonins viuen en llars unipersonals, el doble en percentatge i nombre que l’any 1991. 

Aquesta xifra conforma el 13% de la població de la ciutat i està repartida en diverses franges d’edat, tot i que —sense sorpresa— té més incidència entre les persones grans (43%). En concret, un 25% de majors de 65 anys viuen sols i un 28,9% majors de 70 també. La xifra escala a gairebé al 40 % quant a majors de 90 anys. 

El que recentment sorprèn, però, és que hi ha hagut increments percentuals en altres franges d’edat. Per exemple, d’entre els barcelonins de la franja de 35 i 50 anys, ara un 11,7% viuen sols mentre que fa vint anys representaven el 8,4%. Els de la franja de 50 i 60 enguany arriben a ser el 14%, però el 2000 n’eren el 9,1%. Per descomptat, els menys sols són els joves. Només 32.881 menors de 35 anys (i majors de 16) viuen sols. 

Un fenomen comú a les grans ciutats

Aquest increment de persones que viuen soles ha esdevingut un tret comú a les grans ciutats segons ha explicat el co-director de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona, Carles Donat. L’expert ha remarcat que les causes provenen, d’una banda, d’un procés d’envelliment de la població i, d’altra banda, per l’encariment de l’habitatge. També ha volgut assenyalar la paradoxa que hi ha entre les creixents dificultats d’accés a l’habitatge i el manteniment de la tendència a viure sols.

NO T'HO PERDIS: Quasi 600 euros per una habitació: compartir habitatge a Catalunya costa un 85% més que el 2015

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona



Últimes notícies

    Publicitat