Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Santiago Segura
©Wikimedia CommonsSantiago Segura

Jo he vingut a parlar de la meva pel·lícula!

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Quan ens arriben les estrenes...
Cada vegada que una pel·lícula és a punt d’arribar a les sales (com, abans, també ho feien al cinema Novedades, sí, on ara hi ha un gran forat que fa por i fa pena mirar-lo, al carrer Casp) es desplega una sofisticada maquinària promocional activada pels seus productors i distribuïdors, i continuada pels mitjans, que, en aquell moment, ens plantegem com manegar la informació que se’ns facilita i transmetre-la a la gent segons el nostre criteri i l’espai de què disposem. Si portes en aquest gran i apassionant negoci alguns anys, tens ja detectades totes les tipologies, els personatges que intervenen en el procés i les maneres de fer i desfer les promocions de les estrenes.

Segura: segurament, el més preparat
Un cas a part és Santiago Segura. Ell s’ho munta solet, i gairebé ni ens necessita a nosaltres. Gat vell, es posa la seva samarreta amb el títol de la pel·li i va per les teles amb el ferm propòsit que ens quedi gravat a tots que ell té una nova estrena. I participa en tota mena de programes, i contesta respostes que no tenen res a veure amb 'Sin rodeos', per exemple. Una altra persona que ho dóna tot per publicitar els seus espectacles és Lolita Flores: notes que s’acosta un nou muntatge de la filla de Lola Flores quan comences a veure-la a 'El Hormiguero', xerrant a un sofà i o cuinant amb Bertín Osborne o, pitjor a 'Sálvame Deluxe', sotmesa, gustosa i fins i tot còmoda, a unes entrevistes (més aviat, interrogatoris) que són de vergonya aliena.

Rodatge última pel·lícula 'Sin Rodeos'
Rodatge última pel·lícula 'Sin Rodeos'

Ai, els especialistes en no col·laborar
Després, hi ha aquells subjectes (masculins o femenins) que no col·laboren, que et sabotegen els qüestionaris, que has de perseguir, que no entenen allò tan bàsic que és que tots estem en el mateix negoci, i, impertinents, egòlatres, despectius i dèspotes, aprofiten la mínima per cancel·lar les cites que tens amb ells, o mostren el seu fàstic per les teves preguntes, d’una manera indissimulada. També de seguida els tens localitzats i aprens a tractar-los perquè, finalment, no et maltractin a tu. I aprens que, mentre et paguin per apropar-t’hi, ja poden dir missa.

Viatjar junts
Informar sobre una estrena de cine és, que quedi clar, apassionant, un repte per, entre d’altres al·licients, no repetir-te, oferir als receptors un material interessant i diferent, i que ambdues parts se sentin satisfets amb, com es diu ara, el viatge que fem plegats l’artista i el periodista.

Últimes notícies

    Publicitat