Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jon Cake and Wines
ALEX FROLOFFJon Cake and Wines

Jon Cake, el mag del pastís de formatge, obre Jon Cake and Wines a Les Corts

El pastisser combina la seva oferta amb una carta de bar de vins i cafè d'especialitat

Paula Carreras
Escrit per
Paula Carreras
Publicitat

Tothom té clar que un sopar de vi i formatge és un pla gairebé sense fissures, sigui amb parella o amb les amigues. Però per què no un berenar de vi i pastís de formatge? No hi estem gaire acostumats, però aquest és l’objectiu de Jon García, el pastisser que posa el nom i la idea a Jon Cake, els pastissos de formatge cremosos i deliciosos que es van fer famosos a xarxes i van triomfar després al Born.

Ara ha aterrat a les Corts, amb un segon local anomenat Jon Cake and Wines (Gelabert 42) i que neix, diu ell, de la necessitat de trobar un lloc per seure a menjar els seus propis pastissos: “A banda de buscar un lloc més gran per a poder ampliar la producció, teníem clar que buscàvem un espai on la gent pogués tastar els nostres pastissos i acompanyar-los d’un cafè o, en aquest cas, d’una copa de vi”. La carta de vins l’han ideat en Rubén Pol i la Lucía Viz de Partners in Wine, fent una selecció de vins de vinyes catalanes, espanyoles i franceses. La carta sola ja funciona, però és la parella de ball ideal pels pastissos de la casa.

Una bona copa de vi dolç (o negre o blanc) i Jon Cakes!
Foto: Alex FroloffUna bona copa de vi dolç (o negre o blanc) i Jon Cakes!

Hi ha alternatives al vi per aquells qui encara no estan acostumats a fer una copa a mitja tarda, cosa que volen intentar revertir: sis destil·lats de creació pròpia, fets amb Carles Bonnin, de La Destilateca. I sobretot un cafè excel·lent: “es tracta de cafè d’especialitat de Tornado Coffee Roasters, una empresa de Granollers que cuida el seu producte fins a fregar l’excel·lència”, diu satisfet el pastisser.

Podeu acompanyar el pastís amb licors de creació pròpia, vins o cafè del bo 

Normal, la beguda ha de poder estar a l’altura de la carta de Jon Cake, on sempre hi ha cinc pastissos fixos: el clàssic –el best-seller– amb mascarpone, parmesà, Grana Padano i gorgonzola; el de manxego; el de formatge San Simón fumat i el de formatge blau i el de xocolata. A més a més, cada dues setmanes, incorporen a la carta un pastís “especial”. Un dels últims ha estat el de cafè i galeta Lotus que, segons el mateix Jon, “ha triomfat tant que estem valorant incorporar-lo a la carta regular”.

L’essència de Jon Cake segueix intacta. Al local de les Corts, a banda de seure i demanar una porció, també et pots endur el pastís com al Born. Però ha quedat demostrat que, allà on sigui, el millor que pots fer per acompanyar el teu Jon Cake és obrir una bona ampolla de vi. 

NO T'HO PERDIS: Els millors pastissos de formatge de Barcelona 

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat   

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat