Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La calculadora que et diu quan podràs posar-te la vacuna de la Covid-19

Pots esbrinar el teu temps d'espera fins a rebre la dosi en funció del calendari i les pautes del Ministeri amb un senzill test

Noelia Santos
Escrit per
Noelia Santos
Publicitat

Obviant petits detalls com que hi ha gent que s'està vacunant abans que li toqui (com el conseller de Sanitat de Ceuta o el de Múrcia) o que Madrid ha suspès el pla de vacunació als sanitaris que estan en primera línia per falta de vacunes, hi ha una aplicació gratuïta que prediu quin serà el nostre torn i quan haurem d'esperar per posar-nos la vacuna contra la Covid-19 en funció de les pautes proposades pel Ministeri de Sanitat.

L'aplicació, desenvolupada per dos estudiants de física i medicina, Álvaro Díez i Dominika Miszewska, té en compte els criteris de risc i els 18 grups en què es divideix la població, encapçalats per personal i residents a residències de gent gran, personal sanitari i grans dependents. Si no estàs en cap d'aquests tres grups, el més probable és que tinguis dubtes de quan et tocarà vacunar. I aquesta és la resposta que proporciona la calculadora del torn de vacunació per a Espanya sota el nom d'Omnicalculator.

"La calculadora estima quanta gent hi ha per davant teu a la cua per obtenir la vacuna contra la covid-19 a Espanya. També prediu quan hauràs d'esperar perquè arribi el teu torn de vacunació", com assenyalen els seus desenvolupadors. Només cal respondre a un senzill test (lloc de residència, edat, grup de risc a què pertanys o no, si estàs embarassada...) per saber la data aproximada en què et podràs vacunar.

Pel que fa a la fiabilitat dels resultats, no cal dir que no es tracta més que d'una estimació. Això sí, "basada en fets objectius i comunicacions oficials ens permetin conèixer el que ens espera en el futur. És impossible predir el futur al 100%, si algú pogués fer-ho estaria jugant a la loteria cada dia", conclouen els seus creadors. Pots calcular quan serà el teu torn aquí.

NO T'HO PERDIS: LG crea una mascarilla electrónica conectada al móvil y con sistema anti vaho

Últimes notícies

    Publicitat