Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Parc de la Ciutadella
Foto: ShutterstockParc de la Ciutadella

La Ciutadella amb platja: el nou projecte de l'Ajuntament

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

És una realitat que Barcelona no va sobrada d'espais verds i parcs. El Parc de la Ciutadella és el que més s'aproximaria al Central Park de Can Fanga, tot i que amb més palmeres, cap esquirol i moltes cotorres i 'runners' per tot arreu. Ara l'Ajuntament treu la pols a un projecte que estava en el calaix 'de tot el que podria ser però no ha sigut' des de la legislatura del Joan Clos. Fer arribar el mar al Parc de la Ciutadella.

Un encert o simplement una estratègia electoralista? El temps ho dirà, de moment el consistori ha creat una comissió de seguiment per redactar un pla director que es presentarà a finals d'any. Aquest pla director haurà d'estudiar amb Adif i Fomento els dos principals esculls i reptes a superar, la ronda litoral i les vies de tren. No és possible una ampliació del parc, desitjada per la majoria d'alcaldes que han precedit a Colau, amb la presència d'aquestes vies que impossibiliten l'obertura a la platja. La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, apunta que no els consta "que a curt termini Foment o Adif tinguin plans per a l'estació de França, però volem començar a treballar amb ells". La cessió de les platges de les vies a l'Ajuntament seria un primer pas però no el definitiu, ja que transformar les vies en espai verd comportaria desviar el curs actual dels trens a altres infraestructures de la ciutat com l'estació de Sants o la construcció de la Sagrera. Suposaria que deixés de funcionar pel complet l'Estació de França? Tot dependrà de les negociacions amb Foment i de les possibilitats tècniques d'aquest primer esborrany que s'espera pel desembre.

L'Ajuntament aposta perquè el parc tingui nous accessos i, de moment, aquesta és de les poques alternatives que els queda. La transformació urbanística del parc està sobre la taula des de fa temps i amb ella la conversió del zoo i la reobertura dels edificis modernistes. Un gran parc del coneixement, on s'hi concentrin projectes d'investigació i ciència. El Zoo, el Parlament, l'Institut Verdaguer, la Pompeu Fabra, el Parc de Recerca Biomèdica i el Centri Mediterrani de Recerques Marines i Ambientals seran els responsables d'omplir de contingut el futur Parc de la Ciència amb el que es vol transformar. Tot això, però, demana temps, permisos i estudis a llarg termini; de moment podem anar imaginant com li quedaria una platja al Parc de la Ciutadella.

Recreació virtual del projecte d'ampliació del Parc

 

Últimes notícies

    Publicitat