Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La CNN convida a no visitar Barcelona durant el 2018

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Abans que res no us emprenyeu ni tragueu conclusions abans d'hora. Darrere d'aquest impactant titular no hi ha ni el procés, ni els atemptats terroristes ni l'ús del català en botigues de moda. La CNN ha afegit Barcelona en una llista de 12 destinacions on la quantitat de visitants ha tocat sostre, fent perillar la convivència amb els residents i provocant impactes ambientals greus. "La capital catalana va rebre a 34 milions de turistes el 2016, un augment del 25% des del 2012", així comença el seu argument abans de recomanar alternatives. 

Destinacions estrella entre els catàlegs de les agències de viatge com són Venècia, el Machu Picchu i Dubrovnik ('Tourism is coming') omplen aquesta llista negra de llocs on el turisme comença a ser més un mal que un benefici.

Carrer Ferran



La CNN, però, acompanya l'advertiment amb alternatives i recomanacions per ser 'guiris' sostenibles a l'hora de trepitjar llocs com l'Everest (si ho esteu pensant, estalvieu per demanar un permís per accedir-hi) i al Taj Mahal (les aglomeracions el fan una de les meravelles del món amb més colzes per minut).

Com a alternativa, el canal de notícies més conegut del món planteja "visitar València per tenir un descans menys agitat, ple de cultura i menjar que competeixen amb el millor de Barcelona". Fem o no cas de les seves advertències, aquest llistat posa de manifest el la vigència d'un debat –el de la massificació turística– ben vigent a la nostra ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat