Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La consola 'retro' Mega Drive Mini torna al mercat

Escrit per
Marc Angrill
Publicitat

La mítica empresa de videojocs SEGA ha anunciat una versió en miniatura de la seva consola més recordada. La Mega Drive Mini es posarà a la venda a finals d’aquest any, en honor als 30 anys de la seva sortida al mercat japonès, l’any 1988 (a Occident va arribar dos anys més tard).

Sembla que SEGA ha seguit l’exemple de Nintendo, a la qual en els dos darrers anys li han tret de les mans les consoles retro en miniatura NES Mini i la Super Nintendo Mini. També ho ha fet Atari, que llançarà l’Atari VCS en un futur pròxim. Aquestes consoles tenen l’aparença de les originals dels vuitanta i noranta, però són molt més petites, porten un catàleg de jocs preinstal·lat i no són compatibles amb cartutxos.

Super Nintendo Mini
© Nintendo

En el mercat ja existeixen des de fa alguns anys consoles compatibles amb cartutxos de les consoles de Nintendo, Atari o SEGA, fabricades per terceres empreses, i fins i tot ja hi ha una Mega Drive amb 80 jocs preinstal·lats i compatibilitat amb cartutxos. Les trobareu per menys de 100 €. La diferència principal de la Mega Drive Mini és que és oficial de SEGA, però la fabrica AtGames, responsable d’algunes de les consoles semblants que he mencionat. Ja que és d’esperar que sigui més cara, esperem que funcioni a la perfecció i ofereixi un catàleg complet o alguna característica especial com, per exemple, guardar les partides, ja que els jocs originals no deixaven guardar com ho fan els d’avui en dia.

Mega Drive Mini
© Sega

No sabem encara el catàleg de jocs que inclourà, però no poden faltar els protagonitzats per Sonic, l’eriçó mascota de SEGA, ni clàssics com 'Golden Axe', 'Streets of Rage’, 'Ghouls 'n Ghosts', 'Gunstar Heroes', 'Outrun' o la saga 'Contra', per mencionar només alguns noms. Si només us interessen els jocs i no la consola, el 29 de maig surt la recopilació ‘SEGA Genesis Classics’ amb 50 jocs per a PS4, PC i Xbox One; i per a Switch un altre titulat 'SEGA AGES'.

La nostàlgia ven. És un fet. Però també és cert que els records de la infància solen estar distorsionats per la idealització dels 'bons temps'. Fins i tot la nostàlgia s’encomana a persones que no han viscut aquella època. Tingueu en compte que alguns jocs que en el seu moment us al·lucinaven pot ser que ara us semblin pitjors del que recordàveu. O al revés! Algunes obres aguanten millor el pas del temps que les altres.

En fi, si teniu ganes de tornar als primers anys noranta, aquesta consola és el més semblant a una màquina del temps. I no cal ni que bufeu la pols dels cartutxos!

Últimes notícies

    Publicitat