Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La diada de Sant Jordi, ajornada pel coronavirus

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

A un mes de la diada de Sant Jordi i en plena aturada econòmica i social pel coronavirus, la Cambra el Llibre de Catalunya ha anunciat que la festa del llibre s'ajorna i se celebrarà abans de les vacances d'estiu. Sí que haurà parades i signatures d'autors als carrers, però no en la data del 23 d'abril, segons ha fet públic el sector a través d'un comunicat.

La institució que reuneix el Gremi d’Editors, el Gremi de Llibreters, l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, el Gremi de Distribuïdors de Publicacions i el Gremi de la Indústria i la Comunicació Gràfica, ha pres la decisió "davant de les severes projeccions que estan fent les autoritats sanitàries per les properes setmanes" i que fan prudent posposar la celebració habitual (i estimada), amb parades al carrer i les signatures de llibres. El comunicat de la Cambra també indica que si en cas d'haver-se aixecat la prohibició de tancament de llibreries el dia de Sant Jordi, el "sector del llibre no renuncia a poder celebrar un 23 d’abril redimensionat i adaptat a les circumstàncies que hi pugui haver en aquell moment".

El Gremi ha ofert una primera valoració dels efectes del coronavirus i relacionat amb la restricció de moviments de persones; si les mesures de confinament no van més enllà de Setmana Santa, estimen que podria afectar un terç de la facturació. El sector també es ressent de la crisi a l'Amèrica Llatina, que repercuteix en les exportacions. Alhora apunten la necessitat de suport per afrontar la crisi del sector editorial i demanen a la Generalitat recursos econòmics per pal·liar els efectes del coronavirus en el sector cultural.

No t'ho perdis: per gaudir de la cultura en streaming.

Últimes notícies

    Publicitat