Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Dreta de l'Eixample guanya l'edifici Taller Masriera per a ús comunitari

Els usos de l'edifici de 1882, que necessita reformes, es definiran a través d'un procés veïnal

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

El singular edifici del carrer Bailèn, 70-72, conegut amb el nom de Taller Masriera, es convertirà en un equipament per a usos veïnals i culturals a la Dreta de l'Eixample; l'Ajuntament ha arribat a un acord amb la Fundació Pere Relats, que gestiona residències d'avis, per adquirir la finca a través d'una permuta amb una finca municipal del carrer Llacuna.

L'edifici compta amb una superfície de 1.861 metres quadrats i està inclòs al Catàleg de Protecció del Patrimoni de la ciutat com a bé cultural d’interès local. La finca es va construir el 1882 en estil neoclassicista a petició dels germans Masriera, per allotjar-hi els seus tallers de pintura i joieria; de l'obra de l'arquitecte Josep Vilaseca destaca la façana que evoca un temple clàssic, amb columnes i frontó, i el jardí que dóna la benvinguda a l'edifici, que es va concebre com a construcció aïllada. Posteriorment, l'espai funcionaria com a teatre i com a seu social del Club Helena, i als anys 50 es va vendre a una entitat catòlica per convertir-lo en residència per a religioses; el 2009 la finca va ser cedida a la fundació Pere Relats i des de llavors ha estat tancada.

Taller Masriera
Foto: Ajuntament de Barcelona

L'espai ha estat reivindicat pels veïns de la zona, agrupats al voltant de la Plataforma Masriera, i en l'últim temps l'Ajuntament havia tornat a mostrar interès per la finca. El Taller Masriera s'integra a la xarxa d'equipaments de l'Eixample, però la seva ocupació no serà immediata: les funcionalitats de l'espai es decidiran en un procés participatiu i veïnal, similar al que es va dur a terme a la Model, i també caldrà fer-hi reformes.

NO T'HO PERDIS: 10 mostres d'arquitectura singular

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat