Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La festa Llibrestiu reunirà més de 100 llibreries de Catalunya

El pròxim 15 de juliol hi haurà parades de llibres al carrer obertes fins les 23h

Eugènia Güell
Escrit per
Eugènia Güell
Publicitat

A la fantasia estiuenca de tovallola, llibre i mar de fons, aquest any li heu de sumar una festa: el Llibrestiu serà la tarda del pròxim 15 de juliol a més d'un centenar de llibreries de Catalunya, on s'hi faran presentacions amb escriptors, concerts, tertúlies, debats, conta-contes i actes culturals diversos. Una reminiscència del Sant Jordi de juliol de l'any passat, però revifat, amb parades al carrer que podran ser obertes fins a les onze de la nit. Estarem d'acord que la cita perfecta hauria d'incloure la compra d'un llibre entre el sopar i la copa.

Les millors activitats

Ja hi ha més de cinquanta llibreries de Barcelona que s'han sumat a la iniciativa amb activitats gratuites i per tots els gustos, i a moltes d'elles us hi heu de registrar per reservar plaça. 

La central (Mallorca, 237): Conversa entre Theodor Kallifatides i Monika Zgustova. L’escriptor Theodor Kallifatides i Monika Zgustova, traductora i escriptora, conversaran sobre l'exili, el canvi de llengua a l'hora d'escriure, entre altres, relacionats amb l’obra de Kallifatides i la seva última publicació, Lo pasado no es un sueño.

Llibreria Altaïr (Gran Via de les Corts Catalanes, 616): Presentació i col·loquis de llibres

Llibreria Finestres (Diputació, 249): Trobada amb Mark Baker amb motiu del llibre "Nam, Historia oral de la guerra del Vietnam"

Obaga Llibreria (Girona, 179): Poesia amb música

Llibreria Bolibloc (Sant Quintí 39): Tarda-vespre d'activitats literàries

Espai Abacus (Enric Granados 112): Activitat 'Vine a fer monstres i robots amb els autors Jaume Copons i Liliana Fortuny!' (18 h) i signatura del llibre “Manduka fina” amb Paula Alós (Estrella Polar) (19 h)

Casa del Llibre (Rambla Catalunya, 37): Trobada amb autors i música en directe

La Tribu Llibreria (Pons i Gallarza, 30): Presentació amb concert musical

La Central del Raval (Elisabets, 6): Jordi Lara i Albert Pijuan, premis de la Crítica 2020 i 2021 respectivament, ens transporten als anys de la seva infantesa. Cada un presentarà tres objectes o records d’aquells anys i els relacionaran amb els seus llibres: amb Tsunami, amb Sis nits d’agost, amb Mística conilla… Un vespre de misèries infantils, anècdotes càndides i vocació d'escriure. Després de l’acte, Albert Pijuan punxarà cançons amb el seu nom d’artista: Dj Sisiphilis.

Llibreria Jaimes (València, 318): Signatures d'autors: Arturo San Agustín, Xavier Bosch, Jenn Díaz, Pau Arenós, Rosa Ribas, Milena Busquets, Dolors Udina, Antoni Clapés, Antonio Iturbe, Miquel Molina, Albert Om, Laia Fàbregas

Llibreria Antinous (Casanova, 72): Francesc Soler presenta la seva primera novel•la: “Barcelona demà o aquesta tarda” (Columna Edicions, 2021). L’autor conversarà sobre aquesta novel•la satírica, de crítica social, que imagina el futur d’una Barcelona assaltada per la febre turística, i llegirà alguns fragments de l’obra.

La Carbonera (Blai, 40): Trivial literari

Libreria Rocaguinarda (xiprer, 13): Concert duo Rubio-Franch (guitarres acústiques) i "Històries misterioses i de por" a càrrec de Marta Fontana

Llibreria Byron (Casanova, 32): Signatures, presentació, música en viu

Llibreria Laie (Pau Claris, 85): Presentació del llibre "Los años extraordinarios" amb l’escriptor i cineasta Rodrigo Cortés.

Llibreria Documenta (Pau Claris 144): La Poesia OKUPA Pau Claris

Lliberia La Memòria (Plaça de la Vila de Gràcia, 19): Presentació del llibre "Girona, 1939: porta de l'exili"

Llibreria a Peu de Pàgina (Major de Sarrià, 50): Cocktail poètic i concert a la fresca

Gigamesh (Bailén, 8): El còmic català. On està?

Barra/Llibre (Riego, 13): recitals poètics i presentació del llibre Laura Collado.

Lata Peinada (Carrer de la Verge, 10): 'Chile en Barcelona: lectura de jóvenes narradores chilenos'

La Piccola, llibreria italiana (Pl. Sant Vicenç de Sarrià, 2): Presentació de la nova edició comentada 'Divina Comedia. Infierno' (Akal) per part de Raffaele Pinto, professor di Filologia Italiana (Universitat de Barcelona) i Chiara Cappuccio, professora de Llengua i Literatura Italiana (Universidad Complutense de Madrid).

Llibreria Calders (Passatge Pere Calders, 9): lectures i altres activitats.

Norma Còmics (Passeig Sant Joan, 9): venda de còmics i merchandising, amb firmes d'autors i autores.

La iniciativa s'ha creat amb l'impuls de la Cambra del Llibre de Catalunya -que agrupa els gremis i associacions d’editors, llibreters, distribuïdors i de la impressió i la comunicació gràfica- i compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, de l'Ajuntament de Barcelona i de diferents municipis de Catalunya.

No t'ho perdis: Llibres infantils i juvenils recomanats

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat