Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Generalitat endureix les mesures i imposa més restriccions a la restauració

La limitació horària del servei de bars i la mobilitat comarcal són algunes de les novetats del Pla de Nadal

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Les dades de la pandèmia han tornat a empitjorar a Catalunya i a la Generalitat no li ha tocat més remei que reaccionar amb noves "mesures quirúrgiques": expressió que va emprar el vicepresident Aragonès per referir-se a les modificacions que s'han presentat aquest divendres. Amb l'objectiu de "frenar la Covid, costi el que costi", Aragonès ha fet una enèsima crida a "reduir la interacció social" a les portes d'uns dies claus com són les festes de Nadal. Per això les mesures presentades es començaran a aplicar el dilluns 21 de desembre i s'allargaran fins al dilluns 11 de gener.

Quines novetats inclou el Pla de Nadal?

Reunions socials:

La portaveu del Govern Meritxell Budó ha insistit en reduir la interacció a la nostra bombolla de convivència i les reunions socials limitar-se a 6 persones. Només els dies assenyalats de Nadal, Sant Esteve, Cap d'Any i Reis es podrà augmentar aquest número fins a les 10 persones i amb un màxim de dues bombolles de convivència.

Mobilitat:

L'apartat de mobilitat dins del territori català és on hi ha hagut més modificacions del Pla, ja que a partir del dilluns 21 tot moviment es limita a la comarca, és a dir, la mesura que fins ara s'aplicava per als caps de setmana passa a ser per a tota la setmana fins al dilluns 11 de gener. L'única excepció que permetrà sortir de la teva comarca és si els desplaçaments són per a visitar familiars o si la mobilitat es fa amb la bombolla de convivència per anar a segones residències o una destinació fixa com un hotel o casa rural.

L'Alt Urgell i Andorra s'interpretaran com una sola comarca perquè pugui haver-hi mobilitat entre les dues.

El toc de queda es manté cada dia fins a les 22 h amb les excepcions ja anunciades pels dies assenyalats de Nadal que es permetrà fins a la 1 h i el dia de Reis fins a les 23 h.

Totes les excepcions que et permeten sortir de la teva comarca sense risc de sanció

Restauració:

El sector econòmic que surt més malparat d'aquestes noves modificacions torna a ser el sector de la restauració que, en aquest cas, els hi apliquen un tancament per hores. Els bars i restaurants només podran obrir durant els horaris de servei de menjar, és a dir,  de 7.30 a 9.30 del matí i de 13.00 a 15.30 de la tarda.

La resta d'hores el local haurà d'abaixar les persianes amb l'excepció de si ofereixen menjar per emportar que, en aquest cas, podran obrir de 19 a 22 h, i fins a les 23 h per fer repartiment a domicili.

Durant els horaris d'obertura els locals seguiran amb l'aforament que estableix el tram 1 de desescalada, 30% a l'interior i 100% en les terrasses.

Comerç:

Comerços, petits i grans com els centres comercials, seguiran amb les mesures que estableix el tram 1, l'única novetat va dirigida als gimnasos que es troben dins de les grans superfícies que en aquest cas hauran de tancar.

NO T'HO PERDIS: La desescalada, tram a tram: què es podrà fer i quan?

Últimes notícies

    Publicitat