Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Turista, Airbnb
Foto: Shutterstock

La Generalitat permetrà a particulars el lloguer d'habitacions a turistes

El propietari conviurà amb els visitants durant un període màxim de 31 dies

Sara Martínez
Escrit per
Sara Martínez
Publicitat

El Govern de Catalunya ha aprovat aquest dimarts el nou decret de turisme, que estava en procés d'elaboració des de 2015 i que ha sofert diverses crítiques per part dels comuns. La llei permetrà a qualsevol persona fer servir el seu habitatge amb finalitats turístiques i estableix que el propietari haurà de conviure amb un màxim de quatre turistes durant un termini inferior o igual a 31 dies.

A més, haurà de comptar amb una cèdula d'habitabilitat per a garantir que l'immoble compleix amb les condicions bàsiques per ser habitat. Per part seva, els ajuntaments tindran l'última paraula. Són aquests els qui decidiran si aquesta activitat serà o no permesa en els seus respectius municipis. A més, s'encarregaran de les inspeccions i d'establir les ordenances en un termini inferior a un any.

No obstant això, les crítiques cap al decret sostenen que aplana el camí a plataformes d'hostalatge com Airbnb. La tinenta d'alcalde d'urbanisme de Barcelona, Janet Sanz va publicar a Twitter que la Generalitat havia aprovat un decret que regula pisos turístics amb l'aplaudiment d'Airbnb.

D'altra banda, el director general de Turisme de la Generalitat, Octavi Bono, apunta que no és una pràctica nova i que hi ha prop de 10.000 habitatges en aquestes condicions a Barcelona i 14.000 a Catalunya. Bono afegeix que s'ha de regular per tal que l'activitat tributi i les entitats locals tinguin el control de l'activitat. D'aquesta manera, una part del decret es dedica a la prevenció del frau i al fet que hi hagi un control de l'activitat.

NO TE LO PIERDAS: Los patios más bonitos de Barcelona

Las mejores ideas de ocio y cultura con la nueva Time Out Pocket interactiva

 

Últimes notícies

    Publicitat