Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La Generalitat permetrà servir sopars als bars i restaurants a partir del 9 de maig

El Govern també estudia una reforma legal per allargar el toc de queda

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La Generalitat ha confirmat que s'acabarà la prohibició de servir sopars a partir del diumenge 9 de maig, el mateix dia que es posa fi a l'estat d'alarma. L'autorització, avalada pel Procicat, permetrà servir sopars, tant a interiors (amb un 30% d'aforament) com a exteriors (respectant la distància de seguretat) fins a les 23 hores

Pel que fa al toc de queda, des del govern anuncien que es faria ús d'aquest instrument si fos necessari i estudia una via legal per poder-la aplicar. "La intenció és no fer-lo servir, però com administració ens hem de preservar per si fos necessari per protegir la ciutadania", segons paraules del conseller d'Interior. 

Durant la compareixença, els consellers Alba Vergés i Miquel Sàmper també han anunciat que prorroguen una setmana totes les restriccions ja vigents, però que a partir del 9 de maig també es permetrà la reobertura dels parcs d'atraccions, que estan tancats des de l'estiu de l'any passat. A més, els parcs infantils tancaran a les 22 hores i els Centres Cívics podran recuperar la seva activitat, "més enllà del que es pot fer ara".

Aquestes novetats arribarien set dies després de l'aixecament comarcal i l'eliminació del límit de bombolles en les reunions socials. El context epidemiològic de Catalunya ara mateix continua estancat en una ocupació de 500 llits a les UCI's dedicats a pacients de covid-19 i amb un ritme de vacunació que ja suma dos milions i mig de persones immunitzades. 

NO T'HO PERDIS: Obre un centre gastronòmic de 3.000 metres quadrats a Passeig de Gràcia

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat