Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

La llibreria Canuda torna a obrir (a Gràcia)

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

La història de la Llibreria Canuda és la història de la Barcelona contemporània. El 2013 va haver d'abaixar la persiana per mor de les pressions immobiliàries que pateix el centre de Barcelona després de més de 60 anys (es va fundar el 1947) al costat de l'Ateneu Barcelonès. El 2015, el seu actual propietari, Xavier Ciordia, va aconseguir reobrir-la al carrer Bruc, però ha hagut de tornar a marxar per tornar a obrir en un altre lloc, d'aquí a dues setmanes a tot estirar: al carrer Pare Laínez, 36, cantonada amb Secretari Coloma, al districte de Gràcia.

"No podem afrontar lloguers molt cèntrics", ens diu en Xavi, que gaudeix d'un fons d'entre 15.000 i 20.000 llibres. Ell treballava a la Canuda del barri Gòtic quan van haver de plegar veles. El propietari històric, Santiago Mallafré, li va cedir el nom i els llibres.

El nou local és enorme. No és tan gran com l'històric, on ara hi ha una botiga Mango, però Déu n'hi do. En Xavi assegura que ha triat el barri perquè fa temps que hi viu i pensa que Gràcia és un molt bon lloc per fer reviure una de les botigues de llibres de segona mà més emblemàtiques de Barcelona.

Últimes notícies

    Publicitat